• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta od sira s kupinama

Torta od sira s kupinama

Slatkopedija 17 kol 2019 Recept dana Leave a comment

Da su kupine kao stvorene za ljetne deserte potvrđuje i ovaj recept koji nam stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
(za obruč ᴓ 26 cm, visine 10 cm)
Kora od prhkog tijesta
  • 130 g glatkog brašna
  • 80 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 1 žumanjak
Biskvit
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • malo soli
  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g škrobnog brašna
Krema od sira
  • 150 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 6 listića želatine
  • 500 g svježeg sira
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 1 bio limun
I još
  • marmelada od kupina
  • 500 g kupina
Priprema
Kora od prhkog tijesta

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, umotati u prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku da miruje oko sat vremena. Potom razvaljati kružno, ᴓ26 cm, i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175-180°C oko 10 minuta.

Biskvit

U jednu posudu odvojiti žumanjke, a u drugu bjelanjke. Žumanjke pjenasto izmiješati s 1/3 šećera, a bjelanjke s ostatkom šećera i malo soli umutiti u čvrsti snijeg. Bjelanjke, lagano, pomoću pjenjače sjediniti sa žumanjcima i na kraju dodati prosijano brašno. U okrugli obruč za tortu staviti papir za pečenje te na njega biskvitnu masu. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na temperaturi od 175-180°C. Biskvit ostaviti da se dobro ohladi te ga prerezati tako da dobijete dvije kore.

Krema od sira

Mlijeko, šećer i žumanjke pod stalnim miješanjem ugrijati do 85°C. Želatinu natopiti u hladnoj vodi 5-7 minuta. Dobro je ocijediti i umiješati u toplu smjesu mlijeka, šećera i žumanjaka te miješati dok se u potpunosti ne rastopi. Smjesu pomoću pjenjače sjediniti sa svježim sirom dok ne nastane glatka krema. Ostaviti da se ohladi na 20-25°C. Slatko vrhnje čvrsto istući. Kako se volumen slatkog vrhnja ne bi smanjio, pažljivo ga pjenjačom umiješati ispod ohlađene kreme. Dodati ribanu koricu jednog limuna i sok pola bio limuna i umiješati.

Slaganje

Prilikom slaganja torte uzeti jedan visoki obruč (10 cm). Prvo staviti koru od prhkog tijesta, premazati je jednom žlicom marmelade od kupina te na nju staviti jednu biskvitnu koru. Kupine oprati, malo posušiti te poslagati po biskvitnoj kori. Na voće izliti kremu od sira i poklopiti drugom korom od biskvita. Tortu ostaviti preko noći u hladnjaku kako bi postigla željenu čvrstoću. Kod dekoriranja torte postoje nebrojene varijacije.

Fotografija: Feeding Art

blog feeding art inga i lily bašić kupina recept dana sir slatki recept torta 2019-08-17
Tags blog feeding art inga i lily bašić kupina recept dana sir slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Pobijedite strah od isprobavanja novih, slatkih okusa

Sljedeći članak :

Sangria

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!