Podijeljeno više od 35.000 kolača: „Napravili ste veliko djelo!“

Žrtvama potresa, ali i volonterima koji su danonoćno na terenu, jučer je podijeljeno preko 35.000 kolača.

Sve je započelo jednostavnim pozivom Slavka Švagelja, kuhara volontera koji već danima sa svojim kolegama kuha i dijeli tople obroke onima kojima je to sada najpotrebnije, da se za djecu, ali i za volontere, pripreme kolači.

Jedan običan poziv zahvaljujući snazi društvenih medija i velikim srcima građana Hrvatske pretvoren je u divnu slatku priču u kojoj su jučer Slavko iz Križevaca te Domagoj Jakopović Ribafish i Kasandra Draganić iz Zagreba s autima i kombijima punima kolača stigli u Petrinju.

Iako je već sama primopredaja i susret s onima koji su te kolače do kasno u noć pripremali izazvala u njima lavinu emocija, ono što su otkrili u Petrinji još ih je više dirnulo. Naime, osim predivnih kolača, svi vi koji ste sudjelovali u ovoj slatkoj akciji poslali ste i brojne jako emotivne poruke.  

Preko 35.000 kolača tako je zasladilo dan ženama, starijima, djeci, kuharima, volonterima, vojsci, vatrogascima i gradskom vijeću, a mnoge žene su se i rasplakale kada su im Slavko i njegova kolegica Gordana Kapor prenijeli divne poruke iz Križevaca.

„Danas možete biti ponosni jer ste svi skupa napravili veliko djelo i iako niste ovdje prisutni. Bili ste svojim donacijama!“ napisao je na svom Facebook profilu, na kraju ovog emotivnog dana Slavko Švagelj, incijator cijele ove priče.  

Fotografije: Slavko Švagelj

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.