Topi se u ustima: cheesecake s borovnicama i limunom odličan je izbor za proljetne dane

Nekako nas uvijek oduševe jednostavne slastice koje izgledaju kao da su izašle iz nekog divnog časopisa – takav je i ovaj cheesecake s limunom i borovnicama čiji je recept s nama podijelila Kristina Štriga s Instagram profila Cellulite Factory.

Sastojci
  • 500 g ricotta sira
  • 200 g krem sira
  • 80 g šećera
  • sok i korica 1 limuna
  • 2 žlice meda
  • 40 g glatkog brašna
  • 4 jaja
I još
  • 100 g pekmeza od borovnica
  • šaka svježih borovnica
  • kriške limuna za dekoraciju
Priprema

Izmiksajte ricottu, krem sir, šećer, koricu i sok limuna. Dodajte med i brašno pa sve nježno spojite miksajući na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje.

Izlijte smjesu u kalup za torte (promjera 20-24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C 40-50 minuta odnosno dok torta ne poprimi zlatnu boju.

Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s odškrinutim vratima. Izvadite je iz kalupa, premažite je pekmezom i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

Po želji je ukrasite svježim borovnicama i kriškama limuna.

Fotografije: Kristina Štriga

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.