• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tirolski kolač s lješnjacima

Tirolski kolač s lješnjacima

Slatkopedija 15 sij 2018 Recept dana Leave a comment

Sestre Lily i Inga s bloga Feeding Art s nama su podijelile recept za tirolski kolač s lješnjacima za koji kažu da je sočan, ukusan, prepun lješnjaka i čokolade te da, zahvaljujući premazu od marmelade prije glazure od čokolade, ostaje svjež i mekan i duže od tjedan dana.

Sastojci
  • 250 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 160 g žumanjaka
  • 240 g bjelanjaka
  • 125 g šećera
  • 300 g mljevenih lješnjaka
  • 250 g krupnije ribane čokolade
  • 165 g brašna
Premaz
  • marmelada od marelica i malo vode
Priprema

Maslac i 125 g šećera kremasto umutiti. Dodati žumanjke i kratko sjediniti. U drugoj posudi čvrsto umutiti bjelanjke sa 125 g šećera i lagano s pjenjačom sjediniti sa smjesom od žumanjaka i maslaca.

Preostale suhe sastojke (lješnjaci, čokolada i brašno) zajedno pomiješati (brašno prije toga prosijati) te pjenjačom lagano umiješati u masu od jaja i maslaca.

Za one koji jaja ne važu, jedno jaje veličine M ima oko 50 g od toga bjelanjak 30 g, a žumanjak 20 g, što znači da vam je za kolač potrebno 8 jaja.

Ja sam kolač pekla u kalupu u obliku vijenca, a vi sami možete odlučiti hoćete li ga peći u klasičnom dugom, uskom kalupu, u obliku torte ili sl.

Preliti glazurom od čokolade ili se može samo posuti šećerom u prahu. Poslije pečenja, prije nego se prelije čokoladnom glazurom, premazati kolač prokuhanom marmeladom od marelica s malo vode tako da duže zadrži vlažnost i time ostaje duže svjež i sočan.

Peći na 180°C oko 40-45 minuta.

Fotografije: Feeding Art

[print_link]

feeding art lily i inga recept dana slatki recept 2018-01-15
Tags feeding art lily i inga recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Slatka Dora

Sljedeći članak :

Julija Beroš: “Mnogi ne cijene slastičarske sposobnosti i umijeće”

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!