• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021 Recept tjedna Leave a comment

Došlo nam je proljeće, a s njim i vrijeme za neke jednostavne, brze i osvježavajuće recepte poput ovog za roladu s pudingom od vanilije i jagodama.

Sastojci
Jagode
  • 600 g jagoda
  • 140 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • malo sok od limuna
Puding krema
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka + 6 žlica mlijeka
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
Biskvit
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • 50 ml mlijeka
  • 130 g brašna
  • ½ praška za pecivo
I još
  • 2 vrećice šlag pjene
  • 1 šlagfix
Priprema
Jagode

Jagode očistite i operite te ih izrežite na ploške. U lonac stavite jagode, šećer i vanilin šećer te malo soka od limuna pa kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

Procijedite dobiveni sok u jednu posudu, a jagode stavite u drugu pa pustite da se ohladi dok pripremate ostatak.

Puding krema

Stavite mlijeko i šećer da prokuhaju. U međuvremenu umutite prah za puding,  vanilin šećere i šest žlica mlijeka. Kada je mlijeko na vatri uzavrelo, pomaknite ga s vatre i prelijte u posudu s umućenim pudingom, neprestano miješajući pjenjačom. Dobivenu gustu smjesu pokrijte prozirnom folijom (foliju stavite izravno na površinu kreme) i ostavite da se hladi dok pripremite biskvit.

Biskvit

Pećnicu zagrijte na 180°C s ventilatorom.

Jaja zajedno sa šećerom i vanilin šećerom miksajte mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijete svjetlu prozračnu smjesu. U to dodajte koricu limuna te malo po malo brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju u tankom mlazu ulijte i mlijeko.

Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega izlijte dobivenu smjesu i paletnim nožem ravnomjerno rasporedite. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta (vrijeme pečenja ovisi će o jačini vaše pećnice).

Gotovi biskvit izvadite iz pećnice, prebacite na drugi papir za pečenje i zarolajte pa ostavite da se malo prohladi.

Slaganje

Odmotajte roladu te je namočite sokom od jagoda, a zatim u tankom sloju nanesite puding od vanilije. Na njega rasporedite skuhane jagode, a zatim premažite tankim slojem šlag pjene.

Roladu zamotajte i ostavite u hladnjaku na barem dva sata, a zatim je odmotajte, stavite na tanjur za posluživanje pa potom premažite preostalim šlagom i poslužite.

Napomena

Nama je ostalo viška pudinga i soka od jagoda, kao i cjelovitih jagoda (previše smo kupili), pa smo odlučili servirati to kao desert u čaši.

Fotografije: Kate Bošković

jagode kate bošković puding od vanilije recept tjedna rolada slatki recept vanilija 2021-03-21
Tags jagode kate bošković puding od vanilije recept tjedna rolada slatki recept vanilija

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Od Ekipe za ekipu – kombuche čekaju svoje nove vlasnike

Sljedeći članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Zasladite se uz zdrave kekse s potpisom Nutri Kulti

Povezani članci

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021
Protiv kiše i oblaka komadom slasne pite od jabuka

Protiv kiše i oblaka komadom slasne pite od jabuka

Kate Bošković 24 sij 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!