Približavamo se prvoj adventskoj nedjelji pa je naša zanesenost božićnim ozračjem i ispunjavanje popisa božićnih kolača sada već potpuno opravdano – danas stoga donosimo još jedan prijedlog – Jela šnite po receptu Ane Prše.
Sastojci
(za lim za pečenje dimenzija 22 x34 cm)
- 1 paket lisnatog tijesta od 500 g
Biskvit
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 4 žlice glatkog brašna
- 75 g mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 500 ml mlijeka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice brašna
- 250 g maslaca
I još
- šećer u prahu (po želji)
Priprema
Lisnato podijelite na dva jednaka dijela pa svaki razvaljajte na veličinu lima za pečenje, prebacite na pleh, izbodite vilicom te stavite peći prema uputama s paketića.
Pečeno lisnato ostavite da se ohladi.
Biskvit
Jaja sa šećerom pjenasto izmiksajte. Brašno, orahe i prašak za pecivo izmiješajte pa dodajte u smjesu jaja te dobro izmiksajte.
Stavite peći u prethodno namašćen i pobrašnjen lim za pečenje na 170°C 20 minuta.
Krema
Polovicu mlijeka stavite kuhati sa šećerima.
U preostalih 250 ml mlijeka razmutite brašno.
Kada mlijeko zavrije, maknite ga s izvora topline pa u njega ulijte mlijeko s brašnom te kuhajte dok se ne zgusne.
Kuhanu kremu ostavite da se ohladi pa u nju umiksajte maslac.
Slaganje
Na prvo lisnato nanesite polovicu kreme i ravnomjerno je razmažite.
Na kremu zatim stavite biskvit. Premažite ostatkom kreme pa poklopite drugim lisnatim.
Po želji pospite šećerom u prahu.
Napomena
U biskvit umjesto oraha možete staviti i lješnjake ili bademe.
U tom slučaju umjesto 4 žlice brašna, stavite samo 3 te dodajte 1 žlicu kakaa.
Fotografije: Ana Prša