Ponedjeljak mnogima teško padne, ali mi imamo sve što vam treba za dobar početak dana – naša suradnica Kristina Štriga s profila Cellulite Factory s nama je podijelila recept za Kinder Maxi King roladu koju ćete obožavati.
Sastojci
Palačinke
- 120 g glatkog brašna
- 1 žlica kakaa
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- 30 g šećera
I još
- maslac, za pečenje palačinka
Punjenje
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Karamela umak
- 100 g šećera
- 40 ml vode
- 85 ml vrhnja za šlag, sobne temperature
- 20 g maslaca
- 1/2 žličica soli
Preljev
- 80 g čokolade
- 30 ml vrhnja za šlag
- 30 g lješnjaka, sjeckanih

Priprema
Palačinke
U manjoj zdjeli sjedinite brašno i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, mlijeko i šećer. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu i premažite je malo maslacem. Ulijte malu količinu smjese i pecite palačinku dok ne postane zlatno smeđa, oko 2-3 minute po svakoj strani. Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve palačinke.
Odvojite palačinku od tave lopaticom, okrenite i kratko pecite drugu stranu. Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.
Punjenje
U velikoj zdjeli istucite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne postane čvrst šlag.
Karamela umak
U lončić manjeg promjera (oko 15 -18 cm) dodajte šećer i vodu i stavite na srednje jaku vatru. Ostavite da se šećer karamelizira bez miješanja oko 15 minuta, odnosno dok ne bude jantarne boje. Maknite s vatre i dodajte maslac i vrhnje. Vratite na vatru i kuhajte uz miješanje 2-3 minute. Prebacite u zdjelicu ili staklenku i ostavite da se ohladi. Posolite po želji i ostavite da se ohladi (moj savjet je da karamelu radite dan prije kako bi se dobro ohladila).
Slaganje
Kad su palačinke ohlađene, rasporedite ih na plastičnu foliju jednu do druge kao na videu i premažite šlagom (stavite jednu palačinku, do nje polovicu druge, pa nastavite tako slagati po dužini uz maleni preklop kod svake). Na sredinu prve palačinke stavite karamelu, a zatim ih čvrsto zarolajte u roladu. Omotajte je plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
Preljev
U posudi na pari otopite čokoladu i vrhnje za šlag, miješajući dok se čokolada potpuno ne rastopi i ne postane glatka. Dodajte sjeckane lješnjake i dobro promiješajte. Prelijte preko rolade, ostavite da se čokolada stvrdne i poslužite.
Fotografije: Cellulite Factory