Svadbena torta za najveće junakinje: prekrasna inicijativa talijanske slastičarnice

Iz talijanske slastičarnica Le Torte di Giada krenula je prekrasna incijativa #PerDireGrazie (#zarecihvala) – kada prođe epidemija korone, darovat će svadbene torte liječnicama i medicinskim sestrama.

I dok iz Italije svakodnevno dolaze crne vijesti vezane za broj oboljelih i preminulih od korona virusa, divno je pronaći i neke lijepe vijesti okrenute boljoj budućnosti.

Tako su iz slastičarnice Le Torte di Giada, smještenoj u Bresci, pokrenuli incijativu #PerDireGrazie (#zarecihvala) u sklopu koje su obećali darovati petnaest torta liječnicama i medicinskim sestra koje su sada na prvoj liniji obrane od korona virusa, a čije je vjenčanje planirano između lipnja i prosinca ove godine.

Budući da je sjedište slastičarnice u Bresci, ova ponuda vrijedi za one liječnice i medicinske sestre čije će se vjenčanje održati u Bergamu, Bresci, Cremoni ili Veroni.

Le Torte di Giada #perdiregrazie 👏💖 #video #forzacheciriusciamo #sposi #wedding

Objavljuje Le Torte di Giada u Utorak, 24. ožujka 2020.

Iz ove su slastičarnice poručili kako na ovaj način žele pokazati svoju bliskost i zahvalu svim onim žena koje se s ovom epidemijom nose s velikom hrabrošću.

Cilj ove inicijative je slanje poruke nade: u trenutku kada se liječnice i medicinske sestre bore za živote svakog pojedinca, radeći i po 20 sati dnevno i žrtvujući sebe i svoj privatni život zbog zdravlja drugih, u ovoj slastičarnici vjeruju da će doći dani kad će se ove hrabre članice medicinskog osoblja moći vratiti svojim normalnim životima i u miru planirati svoj najsvečaniji dan, znajući pritom da im je već osigurana svadbena torta.

Na kraju su pozvali i druge iz talijanske slatke industrije da im se pridruže u ovoj njihovoj inicijativi.

Fotografija: Le Torte di Giada

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.