• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Slatka uskršnja pletenica kao stvorena je za blagdanski stol: evo kako ju možete pripremiti

Slatka uskršnja pletenica kao stvorena je za blagdanski stol: evo kako ju možete pripremiti

Slatkopedija 07 tra 2023 Recepti Komentari isključeni za Slatka uskršnja pletenica kao stvorena je za blagdanski stol: evo kako ju možete pripremiti

Uz neizostavnu sirnicu, ove godine svoj blagdanski stol možete obogatiti i fantastičnom pletenicom čiji recept nam donosi Ana Raguž s bloga Tirkizna.

Sastojci
  • 10 g svježeg kvasca
  • 50 ml toplog mlijeka
  • 350 g brašna
  • 80 g šećera
  • 1 vanillin šećer
  • prstohvat soli
  • korica jednog limuna
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca sobne temperature
Premaz
  • 1 žumanjak
  • malo mlijeka
  • granule šećera
Priprema

Izmrvite kvasac u 50 ml toplog mlijeka te dodajte malo šećera i brašna (koje ste oduzeli od ukupne količine brašna i šećera). Pustite 10 minuta da se uzdigne.

Pomiješajte brašno s ostatkom šećera, vanilin šećerom, prstohvatom soli, koricom limuna i jajima. Dodajte uzdignuti kvasac i sve pomiješajte. Na kraju dodajte komad po komad maslaca i miksajte s nastavkom za tijesta desetak minuta. Prekrijte prozirnom folijom i pustite 1 sat na toplom da se diže.

Prebacite tijesto na pobrašnjelu radnu površinu i podijelite na tri jednaka dijela. Svaku lopticu razvaljajte i zamotajte u valjak (tako da dobijete 3 trake). Prebacite trake na masni papir. Krajeve traka spojite pri vrhu i ispletite pletenicu. Premažite žumanjkom kojeg ste umutili s malo mlijeka. Pospite granulama šećera (ukoliko ih imate). I bez šećera će biti predivne. Prebacite masni papir s pletenicom na lim za pečenje u kojem ćete je peći. Pustite da se tijesto diže još 30 minuta.

Upalite I ugrijte pećnicu na 180°C. Pecite pletenicu oko 25 minuta odnosno dok lijepo ne porumene.

Fotografija: Tirkizna

ana raguž dizano tijesto pletenica recept dana slatki recept tirkizna 2023-04-07
Tags ana raguž dizano tijesto pletenica recept dana slatki recept tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Obavijest o privremenoj nedostupnosti našeg webshopa: evo kako do proizvoda

Sljedeći članak :

Od ušiju ili repa: evo kako ljudi najčešće jedu čokoladnog zeca

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!