Slatka gusjenica izazvala rat među britanskim trgovcima

Budući da Marks&Spencer svoje torte gusjenice proizvodi preko 30 godina, od Aldija traži da svoju kopiju ukloni iz prodaje te da više ne prodaje slične takve proizvode.

Britanski trgovac Marks & Spencer kreće u pravnu borbu kako bi zaštitio svoju tortu u obliku gusjenice. Točnije, spori se s trgovinom Aldi za koju tvrdi da prodaje tortu koja je kopija njihove gusjenice. Obje torte izrađene su od biskvita i čokolade, prekrivene šarenim bombonima s nasmiješenim licem od bijele čokolade. Ovaj je slastičarski okršaj stigao do Visokog suda.

Naime, Marks&Spencer svoje gusjenice pod nazivom Colin the Caterpillar cake  prodaje još od 1990. i do sada su prodali otprilike 15.000.000 komada. Sada od Aldija zahtijeva da ukloni iz prodaje spornu tortu nazvanu Cuthbert te da i u budućnosti ne prodaje ništa slično.

Na društvenim se mrežama vodi pravi mali rat ovih trgovaca koji se preko objava međusobno podbadaju i optužuju. U raspravu su se uključili i pratitelji koji nude svoje rješenje problema, a jedan od najkreativnijih je prijedlog da Aldi svoju tortu pretvori u leptira.  

Izvor: today.com

Fotografija: Instagram profil Marks&Spencer

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.