• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Slastica kao stvorena za blagdanski stol: donosimo recept za biskupski kruh

Slastica kao stvorena za blagdanski stol: donosimo recept za biskupski kruh

Slatkopedija 06 sij 2023 Recepti Komentari isključeni za Slastica kao stvorena za blagdanski stol: donosimo recept za biskupski kruh

Naša suradnica Anamarija Habuš s Instagram profila tigerlilly47 nam današnji blagdan sladi biskupskim kruhom – pripremite ga i vi.

Sastojci
  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • narančina kora (ili meni draža varijanta s nasjeckanim arancinima)
  • 50 g badema
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g brusnica
  • 100 g grožđica
  • 1 žličica ruma
  • 140 g brašna
Priprema

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.

Žumanjke i obje vrste šećera miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče, nasjeckane bademe, nasjeckanu tamnu čokoladu, usitnjene brusnice i grožđice (prema želji možete ih prethodno namočiti u rum) i rum, promiješajte da se sastojci povežu. Brašno prosijte pa dodajte u dobivenu smjesu, na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kalup namastite i pobrašnite, ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.

Ohlađeni kolač obilno posipajte šećerom u prahu.

Fotografije: Anamarija Habuš

2023-01-06

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Galette de Rois: tradicionalna francuska slastica za blagdan Sveta tri kralja

Sljedeći članak :

Povlači se još jedan proizvod s tržišta: evo i razloga

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!