• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Schwarzwald torta po savršenom receptu

Schwarzwald torta po savršenom receptu

Slatkopedija 18 ožu 2019 Recept dana Leave a comment

Slatko krećemo u još jedan radni tjedan, a naš današnji izbor jest ova Schwarzwald torta po savršenom receptu koji smo pronašli kod naše suradnice Martine Ražov s bloga La Martina cakes.

Sastojci
(za okrugli kalup promjera 26 cm)
Prhko tijesto
  • 125 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 2 žumanjka
Biskvit
  • 7 jaja
  • 240 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 50 g gustina
  • 50 g kakaa
Nadjev
  • 1 staklenka očišćenih višanja
  • 3 lista bijele želatine
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • 1 štapić cimeta ili 1 žličica cimeta
I još
  • 100 g pekemza od višanja
  • 3-4 žlice trešnjevače
  • 750 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
Za ukrašavanje
  • čokolada za kuhanje
Priprema
Prhko tijesto

Zamijesite prhko tijesto. Spojite sve sastojke te rukama izmiješajte toliko da se sve sjedini. Oblikujte u kuglu te zamotajte u prozirnu foliju. Stavite u hladnjak na 1 sat.

Razvaljajte prhko tijesto. Izrežite krug promjera 26 cm i izbodite ga vilicom. Potom ga stavite na lim za pečenje obložen papirom i pecite 10-12 minuta da dobije zlatnosmeđu boju na temperaturi od 180⁰C. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Biskvit

Jaja i šećer miksajte da bude bijela pjenasta masa. Maslac rastopite te ostavite da se ohladi. Zatim u jaja prosijte brašno, kakao i gustin i sve sjedinite. Sada, postupno umiješajte maslac. Zagrijte pećnicu na 190 ⁰C.

Stavite tijesto za biskvit u kalup za pečenje na koji ste stavili masni papir. Pecite 30-35 minuta. Izvadite iz pećnice te ostavite biskvit 5 minuta pa ga izvadite. Ostavite da se ohladi pa ga tek onda poprečno prerežite na 3 dijela.

Nadjev

Višnje ocjedite i sačuvajte sok. Močite želatinu 10 minuta u hladnoj vodi. Odvojite 250 ml soka od višanja (ako vam fali slobodno dodajte malo vode) pa ga zagrijte s klinčičem i cimetom. Iscijedite želatinu te je rastopite u vrućem soku te sve skupa ostavite da se ohladi.

Slaganje

Premažite pekmezom podlogu prhkog tijesta. Na nju stavite prvi dio biskvita, poškropite ga trešnjevačom i premažite polovicom zgusnutog soka od višanja. Potom na to stavite polovinu višanja.

Sada istucite slatko vrhnje s vanilin šećerom u šlag.

Četvrtinom šlaga premažite višnje.

Sada na njih stavite drugi dio biskvita. Ponovite cijeli postupak kao i na prvoj kori biskvita.

Stavite treći dio biskvita i poškropite ga trešnjevačom. Odvojite malo šlaga u vrećicu za ukrašavanje, a ostatkom premažite cijelu tortu.

Pospite tortu krupno ribanom čokoladom, a potom ukrasite cvjetovima od šlaga i višnjama.

Narežite je na kriške i poslužite.

Fotografija: La Martina cakes

la martina cakes martina ražov recept dana schwarzwald torta slatki recept višnje 2019-03-18
Tags la martina cakes martina ražov recept dana schwarzwald torta slatki recept višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Torta iz djetinjstva

Sljedeći članak :

Slatka manikura: sladoled, cupcakes i krafne na noktima

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!