• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Savršeni veganski red velvet cupcakes

Savršeni veganski red velvet cupcakes

Slatkopedija 14 velj 2019 Recept dana Leave a comment

Ne možemo dozvoliti da nam današnji dan prođe bez crvene boje, a baš ona se našla u ovim predivnim cupcakesima čiji je recept s nama podijelila Ana Zelić s bloga Ana’s Baking Chronicles.

Biskvit
  • 70 g aquafabe (slanutkove vode)
  • 200 g glatkog brašna
  • 12 g nezaslađenog prirodnog kakaa u prahu
  • ¼ žličice soli
  • 225 g šećera
  • 95 g suncokretovog ulja
  • 160 g rižinog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 ¼ žličica praška za pecivo ( cca 6.5 g)
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • 1 žličica alkoholnog ili jabučnog octa
  • crvena jestiva boja u prahu
Krema
  • 290 g rižinog mlijeka
  • 40 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • ¼ žličice soli
  • 250 g margarina (80% masnoće)
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema
Cupcakesi

Zagrijte ventilacijsku pećnicu na 165°C, odnosno 180°C ukoliko koristite pećnicu s dva grijača. Stvite papirnate košarice u kalup za cupcakese/muffine.

U jednu zdjelu prosijte i pomiješajte brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi istucite malo aquafabu, dok ne postane poput bijelog oblaka. Dodajte ulje, rižino mlijeko, ekstrakt vanilije i pola žličice crvene boje u prahu pa sve izmiješajte koristeći pjenjaču dok ne bude jednolične konzistencije. Mokre sastojke dodajte suhima i pomiješajte dok se sve ne sjedini. Na kraju, u maloj šalici, pomiješajte sodu bikarbonu s octom. Lužnato i kiselo će reagirati isti tren i stvorit će se pjena. Odmah je dodajte u smjesu i sve dobro izmiješajte.

Napunite papirnate košarice do ¾  visine te pecite u zagrijanoj pećnici između 20-25 minuta.

Kad su gotovi ostavite ih da se ohlade prije ukrašavanja.

Krema

Od rižinog mlijeka, brašna, šećera i soli napravite puding, stalno miješajući pjenjačom na srednje jakoj vatri. Kad je gotovo, prekrijte prozirnom folijom tako da dotiče kremu kako se ne bi stvorila „kožica“ na vrhu.  Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Miksajte omekšali margarin (ili neku drugu vegansku zamjenu za maslac) 5 minuta dok ne posvijetli i ne postane pjenast. Kad ste postigli tu fazu, dodajte žlicu po žlicu pudinga koji ste prethodno napravili. Važno je dobro miksati između svakog dodavanja da se lakše sjedine. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i miksajte još oko 30 sekundi. Pokrijte kremu folijom i ostavite na sobnoj temperaturi do ukrašavanja cupcakesa inače će se stisnuti u hladnjaku.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s omiljenim nastavkom (ja sam koristila Wilton 2D) i ukrasite svaki cupcake.

Napomena

Čuvajte ih na sobnoj temperaturi jer su tako najukusniji i najmekši. Ako ih ipak budete držali u hladnjaku, pola sata prije konzumiranja izvadite ih na sobnu temperaturu.

Fotografije: Ana’s Baking Chronicles

ana zelić ana's baking chronicles blog cupcakesi recept dana red velvet red velvet cupcakes slatki recept veganski recepti 2019-02-14
Tags ana zelić ana's baking chronicles blog cupcakesi recept dana red velvet red velvet cupcakes slatki recept veganski recepti

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokoladno Valentinovo: Jannette Razum priredila PDF kuharicu s čokoladnim receptima

Sljedeći članak :

Robert Hromalić danas otvara vrata svoje slastičarnice u Zagrebu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!