Ukoliko su vam ostale uskršnje pince onda obratite pažnju na ovaj recept. Nina Bedrica na svom Instagram profilu otkriva kako od ostataka ukusne uskršnje slastice dobiti još ukusniji puding.
Sastojci
- 2 jaja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 čaše (2 dcl) mlijeka
- malo ruma
- malo arome vanilije
- malo cimeta
- 2 žličice gustina
- manja /srednja pogača( a može i burger pecivo,kruh,kroasan ,pecivo i sl.)
- 1 šaka šumskog voća ili voća po želji
- malo listića badema
Priprema
Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte mlijeko, rum, vaniliju, cimet i gustin te izmiksajte.
Pogaču narežite na kockice. Na lim za pečenje (cca 20×30 cm) stavite maslac i premažite ga pa složite kockice pogače, prelijte ravnomjerno sa smjesom, malo pritisnite i neka kratko odstoji dok se pogača skroz ne natopi.
Zatim stavite voće po želji i listiće badema, a onda na pečenje u zagrijanu pećnicu na 180°C nekih 30 min samo da porumeni.
Fotografija: Nina Bedrica