S njihovih fotografija na vaš stol: buvljak na kojemu će blogeri prodavati svoje rekvizite

Priliku da od poznatih hrvatskih gastro blogera kupe rekvizite za fotografiju hrane sutra će imati svi koji posjete prvi props buvljak u Zagrebu.

Andrea Cukrov, Mateja Krvarić, Mile Butorac, Ana Zelić, Ivana Šakić i Janja Benić poznata su hrvatska gastro blogerska imena koje će se ovu subotu, 22. veljače, okupiti u čarobnom prostoru Bauerova u Ulici Antuna Bauera 25, kako bi svima zainteresiranima omogućili da kupe njihove rekvizite uz pomoć kojih oni stvaraju neodoljive fotografije hrane koje plijene pažnju njihovih čitatelja i pratitelja na društvenim mrežama.

Autorica: Janja Benić

Iza cijele ove priče stoji blogerica Janja Benić, autorica bloga Janjolinka, koja nam je i otkrila kako je krenula cijela ova priča: „Na ideju smo došle kolegica gastro blogerica Andrea Cukrov i ja na jednom druženju krajem prošle godine, ali tadašnja ideja je bila u planu kao interno druženje nas gastro blogera. Kako sam otišla na meet-up koji je prije desetak dana organizirala Marina Ćosić, vlasnica Prostora Bauerova, predložila sam joj Props buvljak kao ideju i ona ju je istog trena prihvatila.

S obzirom da je i Prostor Bauerova otvoren s ciljem da se tamo odvijaju slična događanja, Marinina ideja je bila predstaviti koncept prostora našoj publici.“

Autorica: Marina Ćosić

Za organizaciju je tako, uz Janju, zaslužna i vlasnica prostora Bauerova, Marina Ćosić te, dijelom i Andrea Cukrov s bloga Cukar, koja je pomogla u kontaktiranju blogera.

„Na buvljaku ćete imati prilike kupiti šalice, tanjure, desertne tanjuriće, pribor za jelo, zdjelice, čajnike, krpe i možda pokoju podlogu za fotografiranje.“ – kaže Janja, najavljujući i slatke zalogaje: „Uz druženje gastro blogera ide i hrana, a što će se sve naći na našem stolu ne možemo sada reći, ali svakako ćete pronaći i nešto slatkog!“

Ukoliko se redovito divite objavama s blogova Cukar, Uvijek gladna, Jedi do mile volje, Ana’s Baking Chronicles, Tasty Business i Janjolinka, sutra ćete, u vremenu od 10 do 13, imati priliku upoznati autore blogova, od njih dobiti poneki savjet kako da i vaše fotografije budu tako neodoljive te na kraju, kući otići s ponekim rekvizitom uz koji su oni stvarali čaroliju na svojim objavama.

Autorica: Janja Benić

„Već sada mogu najaviti da ćemo organizirati još jedan Props buvljak u drugoj polovici ove godine jer je dosta kolega blogera bilo zainteresirano, ali nisu u mogućnosti prisustvovati ove subote.“ – rekla nam je za kraj glavna organizatorica Janja Benić.

Naslovna fotografija: Marina Ćosić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.