• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Rolada od maruna

Rolada od maruna

Slatkopedija 11 lis 2017 Recept dana Leave a comment

Sezona je kestena i maruna, a Tamara s bloga What’s for dessert? nam je poslala recept za jednu pravu jesensku slasticu – roladu od maruna.

Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 2 žlice mlake vode
  • 125 g šećera
  • 150 g pasiranog maruna/kestena
  • 50 g gustina
  • 20 g kakaa
Krema
  • 350 g maslaca sobne temperature
  • 350 g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 2 vanilin šećera
  • 500 g pasiranog maruna/kestena
Priprema
Biskvit

Izmiksajte žumanjke s vodom i šećerom u svijetlu kremu. Dodajte pasirane marune, gustin i kakao. Vilicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje na kojeg izlijte smjesu. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečen biskvit preokrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom. Odstranite papir za pečenje i zarolajte uz pomoć krpe. Stavite na rešetku i pustite da se ohladi.

Krema

Miksajte maslac sa šećerom pa dodajte vanilin šećer, rum i marun. Odmotajte roladu i po želji po biskvitu pošpricajte malo ruma. Četvrtinu kreme ostavite sa strane, a ostatak razmažite po biskvitu i ponovno zarolajte u roladu. Preostalom kremom premažite vanjsku stranu rolade i pospite strugotinama čokolade. Roladu se također može preliti čokoladnom glazurom. Stavite preko noći u hladnjak.

Fotografije: What’s for dessert?

[print_link]

blog jesen jesenski recepti maruni rolada rolada od maruna sezonski recepti tamara what's for dessert 2017-10-11
Tags blog jesen jesenski recepti maruni rolada rolada od maruna sezonski recepti tamara what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Veliki uspjeh hrvatskih slastičarki na natjecanju Global Pastry Chefs Challenge

Sljedeći članak :

Veliki porast cijena namirnica za kolače

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!