Raskošne torte i za najmanja vjenčanja: trend torti od stiropora polako dolazi i u Hrvatsku

Pekarski glasnik predstavlja torte od stiropora koje, nakon što su osvojile svjetsko tržište, polako osvajaju i hrvatsko.

Torte od stiropora ili „cake dummy“ iznimno su popularan trend u svijetu, a njihova praktičnost, isplativost i utjecaj na konačni dojam klijenta čine ih sve popularnijim i među slastičarima u Hrvatskoj. Svi slastičari znaju da je način na koji će prezentirati svoje umijeće i ponudu vrlo važan, a kako bi nadmašili konkurenciju potrebno je uvijek biti maštovitiji i originalniji. U tom zadatku torte od stiropora mogu biti od velike pomoći, a naročito kod izrade vjenčanih torti.

Torte od stiropora – praktičan i isplativ trend

Zacijelo ste svi čuli za lažne vjenčane torte koje slučajno ispadnu konobaru – njihovu bazu čine upravo torte od stiropora.

No, kad su u pitanju vjenčane torte, ovakve torte od stiropora daju bezbroj mogućnosti. Tako kombinacija najvišeg kata napravljenog od biskvita i kreme te donjih katova identično ukrašenih, ali napravljenih od stiropora, donosi puno prednosti – na taj način, mladenci mogu dobiti veliku tortu iz snova čak ako se radi i o vjenčanju s manjim brojem uzvanika, a s obzirom na to da svi katovi više nisu napravljeni od biskvita, on ne treba biti „težak/čvrst“ kao do sada kako bi torta zadržala formu, pa se izbor biskvita, a time i okusa uvelike povećava na zadovoljstvo klijenata.

S obzirom na važnost vizualnog dojma, korištenjem torti od stiropora tanjuri s tim najvažnijim desertom svadbene svečanosti izgledat će uredno i reprezentativno. Nakon što mladenci odrežu prve kriške s najvišeg, pravog kata, a donji dio ostaje netaknut, konobari dovoze ostatak prave torte na kolicima. Režući pravilno velike četvrtaste komade, serviraju gostima lijepe i skladne tanjure koji se savršeno uklapaju u dekoraciju stola, ali i pružaju potpuno uživanje u slastici.

Hoteli i slastičarnice koriste svoje galerije torti od stiropora kako bi pri dogovoru o izgledu svadbene torte klijentima dočarali maštovitost svoje ponude i olakšali im izbor. Torte prezentirane na taj način puno su dojmljivije od onih predstavljenih samo na fotografiji koja se nalazi u brošuri, letku ili na internetskim stranicama, a s obzirom na višekratno korištenje itekako su isplative.

Torte od stiropora – oblici i dimenzije

U ponudi Pekarskog glasnika nalazi se široka paleta oblika i dimenzija torti od stiropora, tako da se, uz maštovitost i sposobnost slastičara, mogu zadovoljiti i najzahtjevnije želje mladenaca: bilo da se radi o okruglim, kvadratnim, kosim, tortama u obliku srca, stošca ili pak kombinaciji raznih oblika i dimenzija…

U suradnji s Pekarskim glasnikom

Fotografije: Pexels, Pekarski glasnik

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.