• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Raskoš voća u predivnoj galetti: s Feeding Arta nam stiže novi ljetni recept

Raskoš voća u predivnoj galetti: s Feeding Arta nam stiže novi ljetni recept

Slatkopedija 28 srp 2021 Recepti Komentari isključeni za Raskoš voća u predivnoj galetti: s Feeding Arta nam stiže novi ljetni recept

Inga i Lily Bašić su nas ovaj put odlučile počastiti pravom ljetnom galettom pa nam tako s Feeding Arta danas stiže recept koji u sebi spaja marelice, nektarine i šljive.

Sastojci

(za lim pečenje promjera 30 cm)

Prhko tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • 180 g hladnog maslaca narezanog na komadiće
  • 90 g šećera
  • 1 žumanjak (M)
  • naribana korica jednog bio-limuna

Posip

  • 40 g mljevenih badema ( ili oraha, lješnjaka)
  • 40 g naribane čokolade
  • Za punjenje galette
  • 2 nektarine
  • 2 marelice          
  • 4 plave šljive

I još

  • brašno za radnu površinu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žlica cimeta
  • 1 mala žlica maslaca
  • 2 velike žlice listića badema
  • šećer u prahu za posipanje
  • po želji sladoled

Priprema

Prhko tijesti

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, formirati ga u kuglu i umotano u samoprijanjajuću foliju ostaviti u hladnjaku ca. sat vremena da miruje.

Punjenje i slaganje

Pećnicu zagrijati na 190°C. Na lim za pečenje staviti papir za pečenje. Voće oprati, posušiti, prepoloviti i odstraniti koštice. Narezati na tanke ploške.

Na blago pobrašnjenoj radnoj površini, razvaljati tijesto ᴓ ca. 34 cm. Tijesto pomoću valjka pažljivo prebaciti na lim za pečenje. Posuti mješavinom badema i čokolade i pri tome ostaviti slobodan rub od oko 4-5 cm. Voće s kožicom prema gore i u obliku lepeze rasporediti po tijestu. Mješavinu od vanilin šećera i cimeta posuti po voću. Rub od tijesta prebaciti preko voća, premazati otopljenim maslacem i posuti listićima badema. Peći ca. 35-40 minuta dok ne dobije lijepu smeđu boju.

Ostaviti da se malo ohladi i posuti šećerom u prahu. Po želji servirati mlaku ili hladnu galettu sa sladoledom.

Fotografija: Feeding Art

blog feeding art galetta inga i lily bašić marelice nekatarine prhko tijesto recepti šljive 2021-07-28
Tags blog feeding art galetta inga i lily bašić marelice nekatarine prhko tijesto recepti šljive

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Ukrali i preprodavali strojeve za izradu sladoleda

Sljedeći članak :

Prijaviti se možete i vi: Pink Lady Food Photographer 2022. bira najbolje fotografije hrane

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!