Promjene u ovogodišnjem izdanju Coupe de Monde de la Pâtisserie

Brojna su natjecanja, uslijed pandemije korona virusa, doživjela promjene, a među njima i Coupe du Monde de la Pâtisserie, na kojem se, osim načina odabira kandidata, promijenio i organizacijski odbor.

Ovogodišnje izdanje Coupe du Monde de la Pâtisserie održat će se u nešto drugačijem terminu no što je uobičajeno, i to od 30. do 31. svibnja 2021., u Lyonu.

Kao i mnogi drugi, zbog zdravstvene krize morali su promijeniti kriterije te se prilagoditi novonastalim uvjetima. Osim novog datuma, ovogodišnji je novitet i sustav odabira finalista. Budući da se, zbog korona krize koja je svijet poharala prošle godine, lani održala samo europska kvalifikacija, ostale zemlje sudionice odabrane su na temelju rezultata iz 2018. godine.

Tako su se na ljestvici zemalja potvrđenih za CMP 2021. našle: Francuska, Japan, Italija, Švicarska, Švedska, Rusija, Čile, Argentina, Meksiko, Alžir, Egipat, Maroko, Malezija, Singapur, Kina, Kuvajt, Velika Britanija, Brazil, Južna Koreja i Tajvan.

Još je jedna velika promjena u ovogodišnjem izdanju, a to je da uz predsjedavajućeg Pierra Herméa sjedi izmijenjena postava međunarodnog organizacijskog odbora čiji su potpredsjednici Claire Heitzler i Frédéric Cassel.

Fotografija: Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.