• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Recept kao stvoren za ljubitelje zimnice: pripremite džem od pečenih marelica

Recept kao stvoren za ljubitelje zimnice: pripremite džem od pečenih marelica

Slatkopedija 09 srp 2023 Recepti Komentari isključeni za Recept kao stvoren za ljubitelje zimnice: pripremite džem od pečenih marelica

Na portal nam je stigao prvi recept naše nove suradnice Branke Tadić s bloga Home-made byB – pripremite i vi ovaj džem od pečenih marelica.

Sastojci
  • 1 kg marelica – očišćenih od koštica
  • ½ limuna sok
  • 650 g šećera (150 g +500 g )
  • 2 vanilin šećera
  • 2-3 žlice ruma
Priprema

Marelice narezati na komadiće, na ¼.  Preliti ih sokom od limuna i promiješati da se sok ravnomjerno rasporedi.

Poslagati ih u lim za pečenje (onaj od pećnice), maksimalno ih rasporediti da prekriju dno i što ostane rasporediti po njima.

Odvojiti 150 g šećera i posuti preko marelica.

Staviti u pećnicu da se peče na 180 stupnjeva, cca 30 minuta. Marelice će pustiti svoj sok, šećer će se pomalo karamelizirati, sve će fino zamirisati.

Pečene marelice prebaciti u posudu za kuhanje, dodati preostalih 500 g šećera i vanilin šećere i sve dobro umješati.

Kuhati na jačoj vatri dok ne uzavri, zatim smanjiti vatru i na laganijoj vatri kuhati i stalno mješati još oko 1 sat dok se ne zgusne.

Na samom kraju dodati rum, umješati ga i kuhati još oko 1-2 minute.

Džem je gotov, razliti ga u čiste i zagrijane staklenke, dobro ih zatvoriti, okrenuti na poklopac i držati tako 10 minuta. Zatim vratiti na pravu stranu i ostaviti da se ohladi.

A zatim, oprez pri otvaranju – miris, aroma, okus, jao što je ovo dobrooooo.

Fotografije: Home-made byB

2023-07-09

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokolada kao rješenje za jet leg: istraživanje dovelo do slatkog otkrića

Sljedeći članak :

Limoncello Spritz: koktel kojim ćete osvježiti ovo ljeto

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!