• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Prhko tijesto od zobenog brašna dobrodošla je promjena u ovom divnom tartu s malinama i bijelom čokoladom

Prhko tijesto od zobenog brašna dobrodošla je promjena u ovom divnom tartu s malinama i bijelom čokoladom

Slatkopedija 18 velj 2021 Recept dana Leave a comment

Ovaj recept za tart od malina i bijele čokolade koji nam baš vuče na proljeće i na sve one toplije i vedrije dane koji nam, nadamo se uskoro, dolaze s nama je podijelila Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup.

Sastojci
Tijesto
  • 120 g zobenog brašna + 80 g bijelog pirovog brašna (možete koristiti 200 g nekog drugog brašna ili kombinaciju po vašoj želji)
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 1 razmućeno jaje
  • 2 žlice hladne vode
Nadjev
  • 250 g malina (svježih ili smrznutih)
  • 40 g šećera (ja sam koristila smeđi, no može i bijeli šećer ili 2-3 žlice meda)
  • 2 žlice soka od limuna
  • malo vode
  • 1 žlica gustina
Krema od bijele čokolade
  • 200 – 250 g bijele čokolade za kuhanje
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
Tijesto

Pomiješajte brašno i šećer u prahu pa dodajte na kockice narezan hladni maslac.

Prstima ga protisnite s brašnom tako da dobijete mrvičastu smjesu.

U sredini napravite mjesta pa dodajte razmućeno jaje i umijesite prhko tijesto. Ako se tijesto ne da dobro povezati, dodajte mu još 1-2 žlice hladne vode.

Tijesto umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na najmanje sat-dva.

Nadjev od malina

U manji lonac stavite maline, šećer, sok od limuna i malo vode.

Stavite kuhati na laganu vatru dok se maline ne počnu raspadati. Miješajte.

Pred kraj kuhanja dodajte gustin i miješajte dok se smjesa ne počne malo zgušnjavati.

Ostavite da se ohladi.

Krema od bijele čokolade

Bijelu čokoladu natrgajte na kockice pa stavite u jednu posudu.

U lončiću zagrijte vrhnje za šlag dok ne zavrije.

Vruće vrhnje za šlag prelijte preko bijele čokolade. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim dobro promiješajte kako bi se čokolada otopila. Dobit ćete jednoličnu smjesu.

Ostavite da se ta smjesa malo ohladi, a zatim joj dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije.

Mikserom izradite u glatku kremu.

Slaganje

Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo pobrašnjenoj površini na veličinu kalupa. Na više mjesta ga izbodite vilicom kako se tijesto ne bi napuhalo tijekom pečenja.

Na tijesto stavite papir za pečenje, a po njemu utege za pečenje (ako ih nemate, koristite grah – tako sam i ja učinila).

Tijesto na taj način stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 25 minuta.

Kada se tijesto ispeče, uklonite s njega grah i papir za pečenje.

Pustite da se malo ohladi, a zatim na njega stavite najprije nadjev od malina.

Pustite da malo odstoji kako bi se nadjev dobro stisnuo, a onda na njega premažite kremu od bijele čokolade.

Kolač dobro ohladiti, po želji dekorirati s još malina pa poslužiti.

Fotografije: Strawberry soup

bijela čokolada blog maline prhko tijesto recept dana slatki recept strawberry soup tart tihana lohinski zobeno brašno 2021-02-18
Tags bijela čokolada blog maline prhko tijesto recept dana slatki recept strawberry soup tart tihana lohinski zobeno brašno

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Još jedan hrvatski pogon za proizvodnju šećera zatvara svoja vrata

Sljedeći članak :

Podignuta tužba protiv velikih tvrtki za proizvodnju čokolada i proizvoda od kakaa

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!