Predstavljamo OPG Protić Sanja: najslađe korčulanske delicije po posebnim cijenama za naše čitatelje

Ovaj OPG u svojoj ponudi ima raznovrsne korčulanske delicije, a osim kupnje proizvoda, organiziraju i radionice na kojima se može ponešto naučiti o njihovoj izradi.

OPG Protić Sanja osnovan je 2004., u Blatu na otoku Korčuli, a osnovali su ga Sanja Protić i njezin muž. Prvotno su se bavili maslinama i maslinovim uljem, no 2015. proširuju djelatnost te se počinju baviti proizvodnjom brojnih slatkih proizvoda: džemova, suhih smokava, smokvenjaka, arancina, limuncina, ušećerenih badema, ukiseljenog motra i tradicionalnog kolača – Blatske lumblije. Osim svega navedenog u ponudi OPG-a Protić nalazi se i varenik, reducirani sok od grožđa, glavni sastojak  lumblije. Iako se tradicionlano lumblija peče za blagdan Svih svetih, u ovom OPG -u peku je i prodaju tijekom cijele godine.

Osim ponuđenih proizvoda u OPG-u Protić Sanja organiziraju i gastronomske radionice na kojima domaći, ali i strani gosti mogu naučiti kako izraditi Blatsku lumbliju, ali i druge delicije otoka Korčule.

Proizvodi OPG-a Protić Sanja okrunjeni su medaljama pa su tako džemovi osvojili medalje na festivalu džema u Dubrovniku i na Intradi u Splitu, dok je njihova Blatska lumblija odnijela titulu šampiona gastronomskih delicija na Intradi u Splitu.

Većina  proizvoda koja se nalazi u njihovom asortimanu nosi oznaku HOP, a moguće ih je kupiti na samom OPG-u, u trgovini CRO TASTE u Zagrebu na Europskom trgu, trgovini Pršut i točka u Zagrebu na Jarunu, u darovnoj trgovini More u Vela Luci te narudžbom preko službenog Facebook profila OPG-a Protić.

Svi ovi slatki proizvodi u sljedećih deset dana (30. travnja do 10. svibnja) bit će dostupni našim čitateljima uz poseban popust od 10 posto – potrebno je tek prilikom narudžbe preko Facebooka i Instagrama napomenuti da ste čitatelji Slatkopedije.

U suradnji s OPG Protić Sanja

Fotografije: OPG Protić Sanja

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.