Holivudski glamur u slatkom svijetu: Mirjana Špoljar pripremila slasticu s imenom svjetske glumice

Mirjana Špoljar poznato je ime na hrvatskoj slastičarskoj sceni, no njezino je ime dobro znano i van granica Lijepe naše, a svojim se zadnjim pothvatom upisala kao prva slastičarka na svijetu koja je izradila slasticu s imenom holivudske glumice.

Mirjanu Špoljar nije potrebno previše predstavljati – ova nagrađivana hrvatska slastičarka dobro je poznato ime na našoj slatkoj sceni, a sve o njezinoj dosadašnjoj karijeri, kao i novom velikom projektu – otvaranju laboratorija u kojem dijeli znanje s brojnim polaznicima različitih tečajave, donijeli smo nedavno na našem portalu.

No, da Mirjana nikad ne miruje i da iz njezine slatke radionice svako malo izađe neki novi projekt potvrđuje i činjenica da je nedavno pripremila posebnu slasticu posvećenu poznatoj holivudskoj glumici Milli Jovovich, ujedno prvu slasticu na svijetu koja nosi ime jedne holivudske glumice, barem prema Mirjaninim saznanjima.

Kako je došla na ideju pripreme ove posebne slastice, kako je na sve reagirala sama Milla i koliko je vremena prošlo od ideje do realizacije, ispričala nam je u kratkom razgovoru za naš portal.

Iz vaše je kuhinje nedavno izašla prva slastica posvećena svjetski poznatoj glumici Milli Jovovich. Kako je uopće došlo do te priče – odakle ideja za pripremu slastice posvećene poznatoj osobi i zašto baš Milli?

Gledala sam na televiziji po tko zna koji puta reprizu filma Peti element, gdje Milla ima glavnu ulogu, uz Brusa Wilisa. Kako je zaista volim kao glumicu (glumila je i famozno u Ivani Orleanskoj, mnogim nastavcima Rezident Evil…) jednostavno mi je palo na pamet kako bi bilo napraviti slasticu za jednu poznatu holivudsku glumicu. I do sada sam radila slastice za holivudske glumce, ali nikada po njihovoj želji, a pogotovo ne posebno kreiranu slasticu koja bi nosila njihovo ime.

Prije pripreme same slastice, od Mille ste zatražili odobrenje da napravite slasticu koja će nositi upravo njeno ime. Kako je ona reagirala na to?

Milla je bila oduševljena što mi je tako nešto palo na pamet i od prve je pristala.

Zašto ste se odlučili pripremiti baš nepečeni tart? Mnogi bi možda za filmsku divu očekivali neku raskošnu tortu.

Što se tiče vrste slastice, tu je odluku donijela sama Milla. Nakon što sam dobila odobrenje, poslala sam joj upit koju vrstu slastice ona najviše voli i stigao je odgovor da su joj najdraže pite.

Nakon tog opet je bila prepiska koje vrste pita, budući sam željela napraviti nešto posebno, da bude ono što joj je najdraže, a ona je odgovorila da najviše voli voćne pite, što je i dovelo do finalnog rezultata.

Nisam željela nametati nešto svoje,budući da se ukusi razlikuju.

Recite nam nešto o kombinaciji okusa, ali i tehnikama koje ste koristili u pripremi ove slastice? Koliko vam je vremena trebalo da osmislite ovaj recept?

Dala sam si truda i nisam željela srljati. Takva prigoda se ne dobiva svaki dan. Ovo je prvi puta u svijetu da jedan celebrity, a pogotovo poznati holivudski glumac ima slasticu koja nosi njegovo ime. Budući da sam još uz to zauzeta na svojem radnom mjestu kao i u svojem edukacijskom centru Sweet lab, potrajalo je četiri tjedna dok nisam bila sasvim zadovoljna rezultatom.

Nisam željela klasično prhko tijesto, već sam osmislila posebno, na bazi keksi crne boje, dok je krema kombinacija manga, malina i još puno začina. Naravno, recepturu ću zadržati za sebe, ali Milli sam poslala fotografije slastica, kao i detaljnu recepturu.

Hoće li Milla imati priliku isprobati ovu slasticu, i naravno, hoće li i drugi moći isprobati vaš tart?

Nadam se da ću kada prođe ova korona kriza i opet se otvore granice moći osobno Milli napraviti slasticu, jer ni Los Angeles nije na kraju svijeta. Što se drugih tiče, uvijek postoji mogućnost za to.

Imate li u budućnosti u planu raditi još slastica za slavne osobe ili će Milla ostati po tomu posebna? Postoji li uopće u svijetu takvih slastica koje nose ime poznatih glumica, barem po vašem saznanju?

Naravno, imam planove za izradu još slastica za slavne osobe, kao i drugih akcija na polju slastičarstva, ali o tome drugi puta.

Milla će uvijek biti posebna budući da je ona prva osoba na svijetu koja je dobila slasticu s vlastitim imenom i ja sam imala tu čast da je kreiram.

Po mojem saznanju ovo je jedinstven projekt da jedna slavna osoba ima svoju slasticu, a još je posebniji po tomu što je tu slasticu napravila hrvatska slastičarka.

Fotografije: Sweet lab by Mirjana Špoljar

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.