Ugasili se pogoni šećerane Viro

U petak je bez posla ostalo 60 zaposlenika poznate hrvatske šećerane Viro koja je zbog problema s kojima se suočila bila primorana zatvoriti svoj pogon.

Zaposlenici virovitičke šećerane Viro u petak su odradili svoj zadnji radni dan. Naime, zbog velikog pada cijene šećera na tržištu, manjka sirovine, ali i sve veće  konkurencije u Europskoj uniji, ovo je poduzeće odlučilo ugasiti pogon za preradu šećerne repe te je tako bez radnog mjesta ostalo ukupno 180 njihovih zaposlenika.

Osim navedenog, probleme poduzeću stvara i predstečajni postupak te se trenutno ne vidi izlaz koji bi ih spasio od kompletnog kraha.

Tri domaće tvrtke za proizvodnju šećera udružile su se te osnovale krovnu tvrtku Hrvatska industrija šećera, od čega 60 % dionica posjeduje Viro grupa, u kojoj su Viro i Sladorana Županja, dok 40 % dionica posjeduje Tvornica šećera Osijek koja je u sastavu Žito grupe.

Pojavile su se i tvrdnje kako bi ista sudbina mogla zadesiti i Tvornicu šećera Osijek, čime bi radno mjesto izgubilo još oko 200 radnika zaposlenih u ovoj branši, prenosi Dalmatinski portal.

Podsjetimo se, o početku kraha ovog poduzeća pisali smo u svibnju kada je objavljeno da se tamo više neće proizvoditi šećer iz šećerne repe.

Izvor: Dalmatinski portal, danica.hr

Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.