Posebna torta za malu lavicu: Olaf i Elsa za proslavu najvažnije životne pobjede

Sa samo sedam mjeseci suočila se s teškom dijagnozom – godinu dana kasnije, malena Mia (podaci poznati redakciji) odnijela je najvažniju životnu pobjedu koju je proslavila uz posebnu tortu s Elsom i Olafom.

Puzanje, padanje, smijeh, svakodnevno otkrivanje novih stvari – takve i slične situacije najčešće vežemo uz sedmomjesečnu djecu. Pregledi, infuzije, dugi bolnički hodnici i teške dijagnoze – nespojive su s preslatkim licima nedužne djece.

Nažalost, malena Mia je u dobi od samo sedam mjeseci dobila tešku dijagnozu – zloćudni tumor bubrega koji joj je metastazirao na pluća. Sa samo sedam mjeseci krenula je u najveću životnu bitku – onu za svoje zdravlje. Godinu dana ova hrabra curica provela je u Zagrebu, dva mjeseca je zbog korone bila razdvojena od najvažnije osobe na svijetu – svoje mame. Uz to, mama joj je u tim trenucima bila trudna, a svoju je hrabru djevojčicu u tih šezdeset dana mogla vidjeti samo na fotografiji. Naša mala lavica iza sebe ima i dvije operacije (bubrega i pluća), dvaput su joj ugrađivali kateter u venu, morala je ostati i sama na intezivnoj… sve to bilo bi previše i za puno starije od nje. No, malena Mia se uspješno borila i izborila te pobijedila strašnu bolest i ostavila iza sebe sve teške dane, vrativši se u svoj topli dom, u zagrljaj svojim roditeljima, sestri i bratu.

Dok je njezina borba još trajala, u srpnju prošle godine Mia je imala svoj prvi rođendan te je mama htjela da joj tortu napravi Irena Starčević koja se u slobodno vrijeme bavi izradom torti za obitelj i prijatelje. Nažalost, Irena taj vikend nije mogla ispuniti majčinu želju, ali joj je obećala da će malenoj lavici tortu napraviti kad završi kemoterapija i kad Mia ozdravi.

I baš kao što je obećala, obećanje je i ispunila te je Mia za proslavu svoje najveće životne pobjede dobila tortu s likovima iz omiljenog crtića – Elsom i Olafom. U pripremu ove torte uključio se i poznati dekorater torti Antun Kocijan, kojeg je Irena zamolila da napravi figuricu Olafa za malu lavicu. No, kada je čuo cijelu priču odlučio je, osim Olafa, izraditi i Elsu i na taj način razveseliti malenu.

Ispod predivne dekoracije skriveni su i divni okusi – torta je naime napravljena od čokolade, Nutelle i lješnjaka, a ukrašena je fondanom.

 „Tortu sam radila ispunjena emocijama jer sam bila toliko sretna što je djevojčica pobijedila ovu bolest.“ – kaže nam Irena, koja priznaje da ju je cijela priča jako emotivno pogodila jer je slaba na dječicu.

Elsa i Olaf oduševili su našu malu junakinju, kao i njezinu stariju sestru – djevojčice su stalno htjele dirati tortu i igrati se divnim figuricama. Oduševljena je i mama, koju je Irenina i Antunova gesta jako dirnula.

„Svašta je moja lavica preživjela u tom malom životu. Zato je zaslužila sva blaga ovog svijeta! Jer je borac s veselim osmjehom!“, rekla nam je za kraj mama ove male lavice, preslatke curice koja je izborila najveću životnu pobjedu.

Fotografija: Irena Starčević

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.