• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Magazin» Život sa slasticama»Pobjednik Gelato World Toura: “Talijani su mi bili najjača konkurencija”

Pobjednik Gelato World Toura: “Talijani su mi bili najjača konkurencija”

Kate Bošković 19 lis 2017 Život sa slasticama Leave a comment

Pobjednik Gleato World Toura, Alesaandro Crispini, otkrio nam je zašto je za natjecanje izabrao baš okus pistacija te koga je smatrao najvećom konkurencijom.

Na našem smo portalu pozorno pratili najveće svjetsko natjecanje u izradi sladoleda Gelato World Tour, na kojem je i naš sladoledar Krešo Gulija iz Zaboka ostvario veliki uspjeh, osvojivši u polufinalu titulu najboljeg sladoleda po izboru europskih novinara.

Ipak, najveći je uspjeh ostvario Alessandro Crispini, sladoledar iz Spoleta koji je osvojio prestižnu titulu najboljeg svjetskog sladoleda. Uspjeh je to koji, kaže Alessandro, predstavlja vrlo važnu prekretnicu za njegov budući rad. Osobito ga veseli činjenica da je ovu titulu osvojio u vrlo jakoj konkurenciji, među kojima Crispini kao najjače ističe Talijane.

Titulu najboljeg sladoleda Crispiniji je osvojio sladoledom Pistacchio, napravljenim od tri različite vrste sicilijanskog pistacija, koje su pečene 24 sata, a zatim začinjene šećerom i vanilijom s Madagaskara te sa soli iz Cervije. Kako bi stvorio savršen okus za natjecanje, trebalo mu je nekoliko mjeseci.

S obzirom na to da ne potječe iz obitelji sladoledara, Crispini kaže da je sasvim slučajno postao sladoledar. Sladoledarnicu u Spoletu otvorio je 1996., a uz nju ima i jednu u Terni i jednu u Follignu.

Iako se u njegovoj sladoledarnici može naći puno okusa, u ovom je trenutku najpopularniji upravo najbolji svjetski sladoled – Pistacchio. Međutim, napominje Crispini, sada gosti dolaze zbog Pistacchija, ali uvijek isprobaju i druge okuse koji također izazivaju odušvljenje.

Za kraju smo ga pitali zašto bi mladi uopće trebali izabrati sladoledarstvo kao svoj životni poziv. Na to nam je pitanje Alessandro Crispini rekao: “Trebali bi to izabrati jer ako to vole donijet će im velika moralna i ekonomska zadovoljstva”.

Fotografije: Gelato World Tour

[print_link]

alessandro crispini gelato world tour krešo gulija međunarodno natjecanje najbolji sladoled na svijetu pistacchio pobjednik razgovor sladoled svjetsko natjecanje tri užitka uspjesi život sa slasticama 2017-10-19
Tags alessandro crispini gelato world tour krešo gulija međunarodno natjecanje najbolji sladoled na svijetu pistacchio pobjednik razgovor sladoled svjetsko natjecanje tri užitka uspjesi život sa slasticama

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Upotreba dunje u slasticama

Sljedeći članak :

Izbor najbolje blatske lumblije

Povezani članci

Maša Salopek o novom izazovu u karijeri: „Promjene su potrebne za daljnji rast“

Maša Salopek o novom izazovu u karijeri: „Promjene su potrebne za daljnji rast“

Kate Bošković 19 kol 2023
Veliki intervju s Petrom Vuković, najboljom mladom slastičarkom Velike Britanije: „Potpuno sam se promijenila i poslovno i privatno zbog stvari koje sam naučila tamo“

Veliki intervju s Petrom Vuković, najboljom mladom slastičarkom Velike Britanije: „Potpuno sam se promijenila i poslovno i privatno zbog stvari koje sam naučila tamo“

Kate Bošković 07 kol 2023
Alida Vadanjel o svom najnovijem slatkom projektu: „Za nas Cukerijera predstavlja tvornicu slatkog, kad iz nje izađete morate sa sobom ponijeti nešto slatko“

Alida Vadanjel o svom najnovijem slatkom projektu: „Za nas Cukerijera predstavlja tvornicu slatkog, kad iz nje izađete morate sa sobom ponijeti nešto slatko“

Kate Bošković 30 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!