• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Topla peciva najbolji su izbor za jesenske dane: imamo odličan recept za slatku pletenicu

Topla peciva najbolji su izbor za jesenske dane: imamo odličan recept za slatku pletenicu

Slatkopedija 25 lis 2021 Recepti Komentari isključeni za Topla peciva najbolji su izbor za jesenske dane: imamo odličan recept za slatku pletenicu

Jesenske dane često volimo provoditi u toplini doma pa nas posebno veseli kad uz popodnevni čaj možemo uživati u mirisnom i ukusnom kolaču – danas je na redu meka pletenica s cimetom i i grožđicama po receptu Marije Herjavić Jerkić.

Sastojci
Tijesto
  • 250 g glatkog brašna
  • ½ paketića suhog kvasca
  • malo soli
  • 40 g šećera
  • korica limuna
  • 1 jaje
  • 100 ml mlakog mlijeka
  • 40 g omekšalog maslaca
I još
  • namočene grožđice
  • cimet
  • muškatni oraščić
  • šećer u prahu za posip
Priprema

Sve sastojke za tijesto umijesiti i pustiti da se digne, po mogućnosti dva puta.

Zatim tijesto oblikovati po želji. Da budu ovakve, podijeliti na 4 komada i pokriti da se ne suše. Svaku lopticu razvaljati u duguljastu formu, s jedne strane po dužini rasporediti ocijeđene grožđice, posipati malo sa začinima i čvrsto zarolati da se dobiju duguljaste forme. Isplesti u pletenice.

Prebaciti na lim za pečenje i pustiti da se diže dok se pećnica grije. Peći na 180°C 20 – 25 minuta.

Pečena peciva posipati šećerom u prahu.

Napomena

Bit će bolje ako su svi sastojci za tijesto sobne temperature ili topli.

Da se ubrza postupak dizanja, pokrivenu zdjelu s tijestom ubaciti u pećnicu ugrijanu na 50°C.

Nakon petnaestak pečenja prebaciti preko aluminijsku foliju da ne zagori.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

cimet grožđice marija herjavić jerkić pecivo pletenica recept dana 2021-10-25
Tags cimet grožđice marija herjavić jerkić pecivo pletenica recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Svaki tjedan domaći proizvođač jedan: Nutri kulti je za vas pripremio čak dva slatka paketa

Sljedeći članak :

Hit keksi iz serije: samo četiri sastojka potrebna su za očaravajuće Lassove kesiće

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!