• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pita od limuna

Pita od limuna

Slatkopedija 24 lis 2017 Recept dana Leave a comment

U nedjelju je u našoj rubrici Život sa slasticama gostovala Anja Bajt s bloga Anja kuha, koja je tom prilikom s nama podijelila recept za pitu od limuna.

Sastojci
Prhko tijesto
  • 150 g glatkog brašna
  • 50 g integralnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
Nadjev
  • 3 jaja + 1 žumanjak
  • 170 g meda
  • 180 ml limunovog soka
  • 3 žlice brašna (stavila sam oštro)
  • 1 žličica limunove korice (po želji)
Priprema
Prhko tijesto

Pomiješajte brašna, sol i šećer. Hladni maslac razmrvite u brašnu da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte jaje i zamijesite tijesto (nemojte previše mijesiti), zamotajte u vrećicu i hladite u frižideru barem 30 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljajte i premjestite u kalup promjera 24 cm (dignite rubove za otprilike 1 cm). Tijesto nekoliko puta probušite vilicom i pecite 5-6 minuta na 180°C, samo da se lagano stvrdne. Zatim izvadite iz pećnice i ostavite da se prohladi.

 Nadjev

Jaja i med pomiješajte pjenjačom, dodajte limunov sok i opet pomiješajte. Dodajte brašno i limunovu koricu, promiješajte i izlijte smjesu na tijesto. Pecite još oko 15-20 minuta (ja sam pekla 17) na 180°C samo da se nadjev stisne (ako je na sredini još mekan, nema veze, stisnut će se na hlađenju). Dobro ohladite prije posluživanja.

Fotografija: Anja kuha

[print_link]

anja bajt anja kuha blog limun pita prhko tijesto recept dana slatki recept 2017-10-24
Tags anja bajt anja kuha blog limun pita prhko tijesto recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Torta od jabuka

Sljedeći članak :

U Veloj Luci izabrana Zlatna lumblija 2017.

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!