• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022 Recept dana, Slatki recepti Komentari isključeni za Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

S bloga Pinch of Amour naše suradnice Kristine Šaško stiže nam prekrasan recept za buhtle s višnjama.

Sastojci
Dizano tijesto
  • 1 svježi kvasac
  • 210 g mlijeka
  • 580 g glatkog brašna
  • 60 g maslaca sobne temperaturu
  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 8 g soli
  • 15 g ruma
Nadjev od višanja
  • 1 staklenka višanja
  • 3 žlice šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 5 žlica vode
Premaz
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice mlijeka
I još
  • šećer u prahu
Priprema
Dizano tijesto

Prvo pripremite kvasac – od ukupne količine mlijeka oduzmite 100 mililitara, umutite kvasac u njemu, dodate žlicu šećera i par žlica brašna (od ukupne količine). Kvasac pustite nekih 20ak minuta da se aktivira.

U posudu stavite sve sastojke, dodajte aktivirani kvasac i zamijesite glatko tijesto. Posudu s tijestom prekrijte te pustite da tijesto naraste dok se ne udvostruči.

Nadjev od višanja

Ocijedite višnje, dobiveni sok stavite u posudu i zakuhajte s 3 žlice šećera.

Puding od vanilije umutite s 5 žlica vode. Kad sok od višanja provrije umiješajte puding i zakuhajte. U još vruće dodajte višnje.

Nadjev od višanja ohladite prije stavljanja na tijesto. Može biti mlako, ali nikako vruće.

Priprema i pečenje

Tijesto premijesite na lagano pobrašnjenoj površini. Tijesto je dosta podatno za rad tako da nemojte stavljati previše brašna. Razdijelite ga na male loptice, ja sam napravila 12 buhtlica, a svaka loptica tijesta vagala mi je nekih 90 grama.

Svaku kuglicu razvaljajte u pravokutnik i nadjenite žlicom nadjeva. Prvo presavinite uzdužne rubove (to će spriječiti nadjev da iscuri) i zatim pažljivo zarolajte buhtlicu.

Buhtlicu stavljajte jednu do druge u lim kojeg ste prethodno namastili maslacem.

Buhtlice prije pečenja premažite žumanjkom koji ste pomiješali sa malo mlijeka. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite buhtle 25 minuta (plus/minus koja minuta ovisno o vašoj pećnici). Buhtlice trebaju biti lijepe zlatnožute boje.

Pečene buhtlice po želji možete posipati šećerom u prahu.

Fotografije: Pinch of Amour

buhtle kristina šaško pinch of amour recept dana slatki recept višnje 2022-10-31
Tags buhtle kristina šaško pinch of amour recept dana slatki recept višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Plastična ili jestiva torta: realistični izložbeni primjerci zbunili djelatnike slastičarnice

Sljedeći članak :

Veliko finale Coupe Du Monde de la Pâtisserie: evo zašto se veselimo sljedećoj godini

Povezani članci

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Današnja doza sreće: imamo recept za brzi desert koji će vam zasladiti dan

Današnja doza sreće: imamo recept za brzi desert koji će vam zasladiti dan

Slatkopedija 15 lip 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!