Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Umjetnička djela nikad nisu bila slađa – Bite Art vam omogućava da zagrizete umjetnost

Zagristi umjetnost do prije nekoliko godina se činilo potpuno nezamislivo, no Bite Art je omogućio upravo tu smjestivši umjetnička djela na – keksiće.

Umjetnička djela su svuda oko nas – nerijetko ih se može naći na majicama, torbama, rokovnicima, privjescima, kalendarima i nizu drugih proizvoda, a od prije četiri godine i na keksićima. Naime, 2017. pokrenut je brend Bite Art čija je glavna misija, po riječima njegove osnivačice Ane Šerić: „predstavljanje vrhunske hrvatske umjetnosti široj publici“. Stoga je odlučila na keksiće aplicirati djela hrvatskih umjetnika te na taj način pozvati publiku da zagrize u umjetnost i doslovno i metaforički. Ovu ideju podržali su hrvatski umjetnici s kojima brend uspješno surađuje, a oduševljeni su i kupci koji na ovaj način imaju i originalni suvenir, ali i predivan dar kojim promoviraju i podržavaju hrvatsku umjetnost.

Njihova današnja ponuda dosta je raznovrsna. Osnovni proizvod je pakiranje s 4 paprenjaka koje oni nazivaju kolekcijom, a na samim paprenjacima nalaze se jestive reprodukcije umjetničkih djela. Ukupno imaju sedam autora, a tu su djela Ane Kolege, Vlaha Bukovca, Ivana Večenaja itd. „Nakon što se keksići pojedu, pakiranje se pretvara u okvir s istim reprodukcijama koji ostaje kao uspomena i dekorativan element u interijeru.“ – objašnjava Ana kako ovo ipak (p)ostaje trajni dar. Uz to, u ponudi je i pakiranje s jednim paprenjakom na kojem se nalazi i magnet, a u tom izdanju postoji love edition linija koja posebno dobro prolazi kao zahvalnica na vjenčanjima.    

Uz Anu, u stvaranje svega što ovaj brend predstavlja uključeni su i svi umjetnici s kojima Bite Art surađuje, a tu je i Franja catering koji ručno radi paprenjake po originalnoj recepturi Bite Arta. Postoji i tim ljudi koji se brine da keksići uvijek i na vrijeme dođu na pravu adresu.

Zahvaljujući činjenici da se ovaj divan brend priključio našem darivanju, i naši su čitatelji dobili priliku zagristi u umjetnost. Tako će nekomu od vas pripasti prekrasna kolekcija Ane Kolege nazvana „Zauvijek zajedno“.  „Ova slatko-paprena priča govori o prijateljstvu, ljubavi i strasti. Na jednom od keksića nalazi se Anin rad ‘Ćakulone’ koji slavi žensko prijateljstvo. Tu su i dva mornara, pjevačica u zanosu i ljubavni par pod zvijezdama. Tako će sretnica ili sretnik dobiti kutiju ručno rađenih paprenjaka i istovremeno uživati u pričama koje priča hrvatska umjetnost.“ – kaže Ana.

Sve što trebate napraviti da biste postali ponosni vlasnik ove predivne kolekcije je u komentarima naših objava na društvenim mrežama napisati s kim ćete vi ostati zauvijek zajedno – tko vam je najodaniji prijatelj, suputnik, rame za plakanje. To može biti vaš partner/partnerica, član obitelji, prijatelj/prijateljica – vi otkrijte tko je ta osoba bez koje ne možete zamisliti svoj život.

Darivanje istovremeno traje na Instagramu i Facebooku, a najsretnijeg među vama s područja Republike Hrvatske proglasit ćemo sutra u komentarima naših objava na društvenim mrežama.

Fotografije: Bite Art

U suradnji s Bite Art

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.