Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Ljubitelji borovnica doći će na svoje uz Eko borovnice Lisjak neodoljivi slatki paket

Borovnica je glavni sastojak svih proizvoda koji dolaze s Eko borovnice Lisjak, a vi danas imate priliku osvojiti niz njihovih slatkih proizvoda od borovnice.

Slučajna kupovina borovnice u jednom trgovačkom lancu bila je presudna za obitelj Lisjak, koja se tako prije deset godina, osvojena okusom borovnica, upustila u proizvodnju vlastitih proizvoda od borovnica. Ove neodoljive bobice toliko su ih osvojile da su odabrali njih umjesto – kuće: „Imali smo parcelu gdje smo mislili graditi kuću, ali smo odustali od toga kroz razgovor i radije zasadili borovnice.“ – otkriva nam Jasminka Lisjak, ističući pritom da su od samog početka htjeli da do kupca dođe vrhunska svježa borovnica pa su tako jako pazili i sortirali borovnice. Plodove druge klase odlučili su preraditi, a ne ostaviti ili baciti pa su tako započeli s proizvodnjom pekmeza.

U njihovoj se ponudi nalaze samo svježe eko borovnice koje najviše vole njihovi kupci, ali i oni sami. Preradom borovnica stvaraju eko pekmeze od borovnica sa i bez dodatnog šećera, eko sirup od lavande i borovnice, slatko-ljuti umak od borovnica te preljev od borovnica i stopostotnog kakaa. U suradnji s lokalnim proizvođačima stvorili su i prvi hrvatski gin od borovnica i s borovnicama, liker od borovnica te pivo od borovnica.

U stvaranju ove slatke priče od borovnica uključena je cijela obitelj – Jasminka koja potpisuje većinu ideja za njihove proizvode, a u samom stvaranju pomaže joj i muž koji i kuha i puni staklenke, lijepi naljepnice, šalje pakete – pomalo sudjeluje u svemu. Naravno, važnu ulogu ima i njihova kći Frida koja redovito uskače u posao pa ova obitelj čini pravi mali tim.

Ako među vama ima ljubitelja borovnica, današnji dar je kao stvoren za vas jer vas u ovom preslatkom paketu očekuju:  umjereno slatki liker od borovnica u čijem se okusu prepoznaje kiselkasto slatka borovnica, niskog postotka alkohola (17 %) i 100 % prirodan proizvod bez umjetnih dodataka i aroma, dobiven maceracijom domaće međimurske i ekološke borovnice u vinskom destilatu, uz dodatak začina, koji podižu okus na višu razinu; zatim eko pekmez od borovnica bez dodanog šećera,  jednostavan, zdrav i ukusan pekmez sa 100 % eko borovnica u staklenkama, koji djeca obožavaju jesti žlicom, a dobrodošao je u smoothijima, zobenim kašama, na kruhu, u kolačima itd. Eko sirup od lavande i borovnica je sirup dobiven od ekološki certificirane lavande kojoj je zbog boje dodana borovnica. Ovaj sirup dobar je za smirenje uma i opuštanje tijela, a koristi se i za pripremu soka, koktela te kao preljev.  I na kraju tu je preljev od borovnica i kakaa, svilenkaste strukture, neodoljivog i punog okusa, rađen od borovnica i stopostotnog kakaa uz dodatak smeđeg šećera  i nekoliko začina. Koristi se za palačinke, kao preljev za sladoled, kolače. Mali odmak od isključivo slatkih proizvoda predstavlja slatko ljuti umak kojemu slatkoću daju borovnice, a koji se najbolje uklapa u slana jela.

Najsretniji od vas dobit će slatki paket sa svim navedenim proizvodima, a sve što trebate napraviti je u komentarima naših objava na društvenim mrežama napisati koji je najbolji kolač s borovnicama koji ste dosad isprobali.

Pobjednika s područja Republike Hrvatske ćemo objaviti sutra u komentarima naših objava na Facebooku i instagramu.

Fotografija: Eko borovnice Lisjak

U suradnji s Eko borovnice Lisjak

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.