Očekuje li zaposlenike poduzeća Kraš d.o.o teška jesen: strahuju od otkaza

Zaposlenici Kraša se boje da bi jesen sa sobom mogla donijeti i brojne otkaze.

Na stranicama Radničke fronte objavili su kako su ih kontaktirali zaposlenici Kraša koje prema svemu sudeći čeka teška jesen. Prema navodima zaposlenika neki su već dobili otkaze dok se drugima nudi premještaj na lošije radne pozicije, čime su ustvari prisiljeni svojevoljno dati otkaz.

Kako se navodi u tekstu Radničke fronte, u Krašu se u prosincu prošle godine vodila privatizacijska priča na štetu zaposlenika kada su bili prisiljeni odreći se velikog dijela vrijednosti svojih dionica u korist braće Pivac koji su se nezakonito dogovarali s upravom ovog poduzeća. U navedenom se tekstu nadalje navodi da je ovih dana zaposlenike tvrtke Kraš očekuje potpisivanje novog kolektivnog ugovora kojeg su tek nedavno dobili na čitanje te se očekuje brzinsko potpisivanje ugovora. Zbog toga zaposlenici smatraju da će im vlasnici pokušati kolektivnim ugovorom smanjiti radnička prava kako bi im mogli lakše dati otkaze. Iz Radničke fronte apeliraju na premijera da, ukoliko mu je stalo do radnika ovog poduzeća, pokrene istragu kako bi se otkrile nepravilnosti na koje zaposlenici  godinama upozoravaju.

Izvor: Radnička fronta

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.