• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Obožavat će ga i djeca: isprobajte i vi ovaj kolač od čokolade i banana

Obožavat će ga i djeca: isprobajte i vi ovaj kolač od čokolade i banana

Slatkopedija 13 sij 2023 Recepti Komentari isključeni za Obožavat će ga i djeca: isprobajte i vi ovaj kolač od čokolade i banana

Naša suradnica Nataša Pralica ovaj put s nama dijeli recept za kolač od čokolade i banana, koji će zasigurno obožavati i djeca.  

Sastojci
Krema
  • 80 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
Biskvit
  • 7 jaja
  • 130 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice ulja
  • korica od ½ limuna
  • 1 žlica kakao praha
  • 100 ml toplog mlijeka
Ganache glazura
  • 200 g čokolade
  • 400 ml vrhnja za šlag
I još
  • 5 manjih banana
Priprema
Krema

Izradite šećer i žumanjke. Dodajte puding od vanilije i 100 ml mlijeka te sjedinite. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.

Kada mlijeko zakipi, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke pa sve zajedno vratite kuhati.

U vruće dodajte čokoladu (narezanu ili u kapljicama) i miksajte da se čokolada istopi. Kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

U zdjelu ulijte vrhnje za šlag i miksajte ga da postane čvrst.

Ohlađenoj kremi uklonite foliju te ju izmiksajte. Dodajte pripremljeni šlag i sve zajedno sjedinite.

Biskvit

Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U brašno dodajte prašak za pecivo te pomiješajte.

Potom u drugu zdjelu dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer i izradite pjenasto.

Dodajte ulje i kratko miksajte. Zatim dodajte pripremljeno brašno i naribanu koricu od limuna, te sjedinite.

Smjesi dodajte pola pripremljenih bjelanjaka te kratko pomiješajte pjenjačom, a zatim dodajte ostatak bjelanjaka i sve sjedinite pjenjačom.

Smjesu podijelite na 2 dijela: u jedan dio dodajte kakao prah i sjedinite pjenjačom, a drugi dio ostavite svijetle boje.

Tamni dio rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 19 x 32 cm, a zatim prošarajte svijetli dio, da bude šareno.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 – 25 minuta.

Vrući biskvit izbodite vilicom i prelijte sa 100 ml toplog mlijeka pa ostavite ga da se ohladi.

Ganache glazura

Preko narezane čokolade prelijte vrhnje za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.

Ostavite da se prohladi.

Slaganje

Preko biskvita rasporedite pola kreme pa na kremu poslažite izrezane banane.

Rasporedite ostatak kreme te istresite i rasporedite prohlađeni ganache.

Kolač stavite u hladnjak preko noći da se stegne.

Fotografija: Natašine slastice

2023-01-13

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Hrvatskoj prijeti nestašica domaćeg mlijeka: proizvodnja rapidno opada

Sljedeći članak :

Za slađu nedjelju: neka vam dom ispuni miris svježe pečenih cimet pletenica

Povezani članci

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Slatkopedija 15 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!