• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Neka cijela kuća zamiriše: donosimo vam recept za babku s višnjama

Neka cijela kuća zamiriše: donosimo vam recept za babku s višnjama

Slatkopedija 11 svi 2023 Recepti Komentari isključeni za Neka cijela kuća zamiriše: donosimo vam recept za babku s višnjama

Volimo onaj osjećaj topline doma koji nam donosi priprema dizanog tijesta stoga vam danas donosimo recept za babku s višnjama koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
  • 150 ml mlijeka
  • 1 svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 70 g omekšalog maslaca
  • prstohvat soli
I još
  • 150 g džema od višanja
  • šećer u prahu (po želji)
  • glazura od limuna (po želji)
Priprema

Zagrijte mlijeko i dodajte mu žličicu šećera te razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se digne.

Brašnu dodajte šećer, maslac, prstohvat soli i mlijeko s kvascem te sve dobro izradite s mikserom.

Dobiveno glatko tijesto ostavite da se diže nekih pola sata pokriveno folijom ili krpom.

Kada se je tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite s džemom te zarolajte.

Dobivenu roladu razrežite po dužini i krajeve omotajte jedan oko drugog.

Upleteno tijesto stavite u dugoljasti kalup za pečenje i ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 200°C.

Babku pecite cca 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Prije serviranja možete je posipati šećerom u prahu ili premazati mirisnom glazurom od limuna.

Fotografija: Gurmanka

2023-05-11

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Neadekvatno deklarirani proizvodi: zbog nedostatka podataka povlače se s tržišta

Sljedeći članak :

Čokoladni kolač koji se brzo priprema: recept donosi Nataša Pralica

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!