• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Najbolju makaranu izradila je Ljubica Zovko

Najbolju makaranu izradila je Ljubica Zovko

Mirjana Bošković Smrekar 30 stu 2018 Događanja Leave a comment

Na trinaestom po redu natjecanju u izradi torte makarane, prema mišljenju stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Ljubici Zovko, a dječji žiri, koji je ove godine prvi put glasao, najboljom makaranom proglasio je onu koju je izradila Gordana Batur.

Prošle se subote, 24. studenog 2018., u hotelu Biokovo, održao trinaesti po redu izbor za najbolju tortu makaranu. Organizatori ovog događanja su Grad Makarska i Turistička zajednica Grada Makarske. Na ovogodišnjem je izdanju sudjelovalo trinaest natjecatelja, a titulu najuspješnijih ponijele su Ljubica Zovko, osvojivši 1. mjesto, zatim Karmela Mateljak, osvojivši 2. mjesto te Ivana Prodan osvojivši 3. mjesto.

Odluku o najboljima donio je  stručni žiri u sastavu: Ana Kunac, predsjednica žirija, inače članica radne skupine za očuvanje torte makarana, Neda Bušelić, dvostruka pobjednica na izborima za najbolju makaranu, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, u ime Grada te Vedrana Vela Puharić i Marino Srzić, članovi radne skupine za očuvanje torte makarana. Kriteriji prema kojima su se ocjenjivale torte su: izgled(ukrašavanje i oblik), okus, tekstura, boja, konzistencija i aroma.

Ove godine svoj sud o najboljoj torti dao je i dječji žiri sastavljen od učenika trećih razreda dviju makarskih osnovnih škola koji su odlučili da je najbolju tortu makaranu pripremila Gordana Batur.

Fotografije: Grad Makarska

makarana makarska naše slastice natjecanje slatka baština 2018-11-30
Tags makarana makarska naše slastice natjecanje slatka baština

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Božić nam stiže – recept za stollen najčitaniji u studenom

Sljedeći članak :

Bogata ponuda petog Festivala palačinki u Pazinu

Povezani članci

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Slatkopedija 27 ruj 2023
Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!