• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Slatka užina za plažu: muffini s borovnicama prava su ljetna slastica

Slatka užina za plažu: muffini s borovnicama prava su ljetna slastica

Slatkopedija 15 srp 2021 Recepti Komentari isključeni za Slatka užina za plažu: muffini s borovnicama prava su ljetna slastica

Tihana Lohinski s bloga Stawberry soup s nama je podijelila recept za muffine s borovnicama koji nam se čine kao odličan izbor za slatki zalogaj na plaži.

Sastojci

  • 115 g maslaca (otopljenog i ohlađenog)
  • 270 g glatkog brašna
  • 2 žličice naribane korice nešpricanog limuna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 220 ml mlaćenice (stepko, buttermilk)
  • 125 g svježih borovnica (može i više)

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri pa ga ostavite sa strane da se malo ohladi.

U jednu posudu pomiješajte brašno, limunovu koricu, prašak za pecivo i sol.

U drugoj posudi mikserom izradite jaja i šećere dok ne dobijete pjenastu smjesu svjetlije boje. Dodajte ekstrakt vanilije, zatim mlaćenicu i otopljeni i ohlađeni maslac i sve dobro pomiješajte.

Zatim u mokre sastojke dodajte suhe sastojke, no to nemojte činiti mikserom već ručno, kuhačom. Pazite da smjesu u ovom koraku ne miješate previše, već tek toliko da se brašno sjedini s ostalim sastojcima, kako muffini ne bi ispali previše tvrdi i gumasti.

Na kraju umiješajte borovnice.

Smjesom punite košarice za muffine. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Ubadanjem čačkalice u sredinu muffina provjerite jesu li gotovi: ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni, a ako na njoj još vidite sirovu smjesu, pecite ih još malo pa ponovite ovaj test.

Muffine poslužite najbolje isti dan, a ako ih čuvate za idući dan, najbolje je da ih spremite u neku posudu s poklopcem i držite ju na sobnoj temperaturi. Ako ih držite u hladnjaku, izvadite ih prije posluživanja i pustite da se ugriju do sobne temperature kako bi bili što mekši i prozračniji kada ih jedete.

Napomena

Kod ovakvih kolača najbolje je koristiti upravo mlaćenicu, ali ako ju ne možete pronaći u trgovinama, možete zamijeniti s jogurtom razrijeđenim s malo mlijeka (3/4 jogurta + ¼ mlijeka).

Fotografije: Strawberry soup

blog borovnice muffini recept dana strawberry soup tihana lohinski 2021-07-15
Tags blog borovnice muffini recept dana strawberry soup tihana lohinski

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dubrovniku u čast: torta posvećena Gradu osvaja detaljima

Sljedeći članak :

Marijine slastice – novo slatko mjesto u Baškoj vodi spaja tradicionalno i moderno slastičarstvo

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!