Mousse od bundeve

U našem članku o upotrebi povrća u slasticama pisali smo o tomu kako se bundeva može koristiti za izradu pita, biskvita, krema, keksa ili štrudla, a danas vam donosimo recept za mousse od bundeve koji je s nama podijelila Gracijela Došen s bloga Slatki začin.

Sastojci
  • 15 komada Petit keksa
  • z jušne žlice maslaca
  • 200 ml pirea od pečene bundeve
  • 100 ml soka od naranče
  • naribana korica od naranče
  • 1 želatina u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • žličica cimeta
  • sjemenke za posipanje
Priprema

Zagrijati sok od naranče. U njemu otopiti želatinu pripremljenu prema uputama s vrećice. Dodati med i cimet. Sve izmješati i maknuti s vatre. Staviti na hlađenje.

Izmiksati slatko vrhnje u šlag. Dodati pripremljenu smjesu te naribanu koricu naranče.

Petit kekse pomiješati s maslacem. Staviti na dno čaše za serviranje. Zatim staviti dobivenu pjenicu  te posuti žitaricama.

Kombinacija bundeve, slatkog vrhnja i žitarica je nešto fantastično. Uz to posebnu aromu daje prefina mirisna naranča.

Fotografije: Slatki začin

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.