• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Nekategorizirano»Mini desert „Creme patissiere“

Mini desert „Creme patissiere“

Slatkopedija 16 tra 2019 Nekategorizirano Leave a comment

Male i slatke – tako bi se mogle opisati ove tortice čiji nam je recept poslala Nina Stojanov s bloga Dalmatian things with Nina.

Sastojci
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • voće (kivi, jagode, šumsko voće,maline)
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 1/2 šalice šećera
  • 4 žumanjka
  • 4-5 žlica gustina
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • bourbon vanilija mljevena ili mahuna od vanilije
I još
  • šećer u prahu za dekoraciju
Priprema

Na pobrašnjenu podlogu razvaljajte lisnato tijesto. Razvaljajte ga u što tanjem sloju.

Na lim za pečenje stavite masni papir i upalite pećnicu da se grije.

Od lisnatog tijesta kalupom napravite okrugle oblike.

Slažite ih na lim za pečenje. U sredini lagano zarežite kako se ne bi previše diglo tijesto pri pečenju. Pecite 10- 15 minuta, ovisno o pećnici, dok ne postigne boju.

Kad je lisnato pečeno, izvadite ga da se hladi.

Krema

Mlijeko s vanilijom i šećerom stavite u posudu na vatru da kuha. U manjoj plastičnoj posudici izmješajte žutanjke s gustinom. Kada mlijeko prokuha, lijevajte smjesu i brzo miješajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre. Gotovu kremu prebacite u drugu posudu i prekrijte prozirnom folijom da se ohladi. Kad se krema ohladila, dodajte joj rastopljeni maslac i mikserom izradite kremu do kraja.

Slatko vrhnje izradite u čvrst šlag. Voće očistite i narežite na manje komade.

Slaganje

Prvi okrugli oblik lisnatog tijesta premažite kremom. Zatim stavite sljedeći oblik lisnatog tijesta pa ponovo kremu. Naposljetku, opet lisnato tijesto i preko njega šlag. Preko šlaga poslažite voće i pospite šećerom u prahu! Ako želite, možete koristiti i voćni preljev.

Servirajte uz kavu ili najdraži napitak.

Fotografije: Dalmatian things with Nina

blog dalmatian things with nina krema od vanilije lisnato tijesto nina stojanov recept dana slatki recept 2019-04-16
Tags blog dalmatian things with nina krema od vanilije lisnato tijesto nina stojanov recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Paladnjakima kraj Žminja napravljena rekordna pinca od 30 kilograma

Sljedeći članak :

Bijele šubarice

Povezani članci

KitKat „V“ izazvao raspravu: vegani nezadovoljni natpisom na pakiranju

KitKat „V“ izazvao raspravu: vegani nezadovoljni natpisom na pakiranju

Mirjana Bošković Smrekar 22 ožu 2023
Japanci su najbolji slastičari na svijetu: evo komu je pripalo drugo i treće mjesto

Japanci su najbolji slastičari na svijetu: evo komu je pripalo drugo i treće mjesto

Slatkopedija 23 sij 2023
Osim jaja s polica odlaze i napolitanke: uzrok također salmonela

Osim jaja s polica odlaze i napolitanke: uzrok također salmonela

Mirjana Bošković Smrekar 30 ruj 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!