• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Madeira s lavandom

Madeira s lavandom

Slatkopedija 03 srp 2017 Recept dana Leave a comment

Iskoristite vrijeme cvatnje lavande i isprobajte ju u  ovom laganom i profinjenom tradicionalnom, staroengleskom čajnom kolaču po receptu naše novinarke Ive Lukač.

Sastojci
  • 150 g bijele čokolade, nalomljene
  • 8 izdanaka lavande s cvjetićima
  • 25 g šećera
  • 125 g neslanog maslaca, omekšalog
  • 2 jaja, pjenasto umućena
  • 125 g brašna za dizano tijesto
  • 25 g mljevenih badema
  • korica jednog limuna
  • šećer u prahu, za posipanje
 Priprema

Namastite i obložite dno i duže stranice pravokutnog lima za pečenje kruha zapremnine 500 g s trakama masnog papira. Namastite i papir. U maloj zdjeli otopite čokoladu.

Cvjetiće lavande otkinite sa stabljika i miješajte sa šećerom i maslacem dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. (Stabljike lavande bacite.) Postupno umiješajte jaja. Dodajte malo brašna da spriječite grušanja.

Umiješajte otopljenu čokoladu. Ostatak brašna prosijte nad zdjelom i pažljivo umiješajte, zajedno s mljevenim bademima. Dodajte koricu jednog limuna.

Smjesu iskrenite u lim za pečenje i poravnajte površinu. Pecite 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok tijesto ne nabuja i na dodir ne postane čvrsto. Premjestite na žičanu rešetku da se ohladi. Poslužite bogato posuto šećerom u prahu.

Fotografija: Iva Lukač

[print_link]

iva lukač lavanda ljetni recept ljeto madeira recept dana sezonski recepti slatki recept 2017-07-03
Tags iva lukač lavanda ljetni recept ljeto madeira recept dana sezonski recepti slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokoladni prsteni

Sljedeći članak :

Jannette Razum: “Dovoljna mi je fotografija torte ili kolača, a recept mi se već vrti u glavi”

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!