Kupovina koja je zgrozila javnost: 6.000 vrećica kvasca u jednim kolicima

Fotografija na kojoj se vide kolica puna vrećica kvasca izazvala je pravu lavinu komentara.

Društvenim se mrežama jučer proširila fotografija iz jednog dućana u Zagrebu na kojoj se vide kolica ispunjena vrećicama suhog di-go kvasca. Kako piše u opisu fotografije, u tim se kolicima našlo čak 6.000 vrećica suhog kvasca.

Tko je tu lud!!!!!Jutros žena bez trunke srama kupila 6000 vrećica kvasca!!!!!U Plodinama u Zapruđu….. suprug ju…

Objavljuje Natalija JaksicČetvrtak, 19. ožujka 2020.

U vrijeme kada vlada sveopća panika i kada ljudi stvaraju neracionalne zalihe raznih prehrambenih i neprehrambenih namirnica, ovakav ekstremni slučaj ipak je izazvao osobito zgražanje i interes javnosti. Iako su neki pokušali pronaći opravdane razloge zbog kojih su kupljene tolike količine, većina je ipak složna – kupovina ovolikog broja vrećica kvasca jednostavno je društveno neprihvatljiva.

Svi volimo di-go i znamo da je s di-gom dizano tijesto najbolje, ali molimo vas, nemojte pretjerivati! Budimo solidarni…

Objavljuje Di-goČetvrtak, 19. ožujka 2020.

Na tu su činjenicu na svojoj službenoj Facebook stranici reagirali i iz samog di-ga, istaknuvši da u ovim trenucima moramo biti solidarni i misliti jedni na druge te da oni svakodnevno proizvode dovoljne količine kako nikomu ne bi nedostajalo kvasca.

Da se nerazumne količine određenih namirnica  česta pojava diljem Hrvatske, potvrđuje i objava na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca na kojoj se vidi natpis koji u jednom dućanu stoji uz kvasac, a na kojemu piše: „Molim te da kupiš u razumnim količinama. Nisi ti sam živ.“

Vidljivo je stoga da je u ovoj izvanrednoj situaciji u kojoj se smo se našli potrebno neprestano isticati kako moramo brinuti i o drugima, a ne samo o sebi te da je potrebno kupovati razumne količine namirnica, u skladu s potrebama naše obitelji i naših najbližih.

Fotografija: Facebook

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.