• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Kad padne temperatura, palimo pećnicu i pripremamo kuglof s borovnicama

Kad padne temperatura, palimo pećnicu i pripremamo kuglof s borovnicama

Slatkopedija 19 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Kad padne temperatura, palimo pećnicu i pripremamo kuglof s borovnicama

Na blogu Tirkizna autorice Ane Raguž našli smo idealnu slasticu za ove, nešto hladnije ljetne dane – kuglof s borovnicama.

Sastojci

  • 250 g svježih borovnica
  • 320 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 180 ml grčkog jogurta
  • korica jednog limuna
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 3 jaja

Preljev

  • 100 g šećera u prahu
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • oko 20 borovnica

Priprema

Operite i osušite borovnice od vode. Dodajte im brašno s praškom za pecivo, šećerom i prstohvatom soli. Sve lagano pomiješajte, pazeći da ne oštetite borovnice. Ne želimo ljubičasto tijesto.

U drugoj posudi miksajte jogurt s limunovom koricom, uljem i jajima. Neka sve postane fina, homogena smjesa. Sada spojite obje smjese, opet pazeći na borovnice.

Pripremite kalup za kuglof. Namastite ga dobro maslacem i pospite brašnom. Ulijte smjesu u kalup.

Upalite i ugrijte pećnicu na 180°C. Pecite kuglof 50 minuta na 180°C. Ohladite. Na vrh kalupa stavite tanjur za posluživanje i lagano preokrenite kuglof na tanjur.

Preljev

Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i šećer u prahu, a borovnicama istisnite sok kroz cijedilo. Dobit ćete finu ružičastu boju. Preljev premažite preko ohlađenog kuglofa. Divan je, uživajte!

Fotografija: Tirkizna

ana raguž blog borovnice kuglof kuglof s borovnicama recept dana tirkizna 2021-08-19
Tags ana raguž blog borovnice kuglof kuglof s borovnicama recept dana tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Ima li kraja: zbog etilen oksida u aditivu s tržišta povučene i krafne

Sljedeći članak :

Čokoljupci navalite: svakodnevnom konzumacijom čokolade zaštitite svoje srce

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!