Kolač od prezrelih banana

Kada kolač nastane u društvu četverogodišnje nećakinje koja cijelo vrijeme pripreme daje svoje savjete i govori: „Već sad vidim da će ovo biti dobar kolač“, nema mi druge nego recept podijeliti s vama kako biste ga i vi mogli pripremiti sa svojim najmlađima.

Sastojci
  • 450 g očišćenih banana
  • 3 jaja
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • malo arome vanilije
  • 200 g glatkog brašna
Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom.

Očistite i vilicom pritisnite zrele banana. Dodajte im jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja mikserom miješajte da se sve dobro sjedini.

Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj i pustite da se malo ohladi, a zatim je dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte mikserom. Dodajte i aromu vanilije te na kraju prosijano brašno.

Smjesu ulite u mali lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte te pecite oko pola sata (nekoliko minuta duže ili kraće, ovisno o jačini vaše pećnice).

Kolač je gotov kada čačkalica izađe čista iz sredine kolača.

Ostavite kolač da se samo malo ohladi, a zatim ga servirajte – najbolje uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Napomena

Ovaj je kolač kao stvoren za djecu jer spaja njihove omiljene okuse banane i čokolade, a nema dodatnih šećera ni masti te je blago „gumast“.

Ne brinite što će njegova sredina biti mekana – tako mora biti.

Fotografije: Ivona Smrekar i Kate Bošković 

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.