• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama

Slatkopedija 05 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Recept za posebne knedle sa šljivama koje se, za razliku od onih tradicionalnih, napravljenih od krumpirovog tijesta, rade od pšeničnog brašna, s nama je podijelila Ružica Plišić.

Sastojci
(za 8 knedla)
  •  3 dcl vode
  • 1 žlica masti
  • prstohvat soli
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 8 manjih otkoštenih šljiva ili 4 velike (prepolovljene)
  • malo ulja
  • krušne mrvice
  • šećer, agavin sirup ili med
Postupak
Tijesto

Zamiješati vodu, mast i prstohvat soli, pa smjesu zagrijavati dok ne zakipi. U vruću smjesu dodati brašno. Kada se sve ohladi, dodati jaje i mutiti dok se sve ne sjedini.

Knedle sa šljivama

Tijesto podijeliti na 8 dijelova pa od svakog dijela dlanovima formirati krugove debljine oko ½ cm. Ako tijesto nije dovoljno čvrsto, pobrašniti ruke ili dodati malo brašna u tijesto. Tijesto omotati oko šljive (ili, ako su šljive velike, prerezati ih na polovice). Napunjene knedle kuhati u vreloj vodi, jednu minutu nakon što su se podigle na površinu.

Dok se knedle kuhaju, krušne mrvice lagano prepržiti na malo ulja. Cjediljkom vaditi kuhane knedle i dobro ih protresti u preprženim mrvicama, da budu prekrivene sa svih strana.

 Knedle poslužiti tople, uz šećer ili prelivene agavinim sirupom ili medom, po ukusu.

Fotografije: Ružica Plišić

[print_link]

knedle sa šljivama ljetni recepti ljeto recept dana recepti čitatelja ružica plišić sezonski recepti slatki recept šljive 2017-08-05
Tags knedle sa šljivama ljetni recepti ljeto recept dana recepti čitatelja ružica plišić sezonski recepti slatki recept šljive

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Otvorene prijave za 11. Festival pekmeza, džema i marmelade

Sljedeći članak :

“Domaće je najbolje” – sajam domaćih proizvoda

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!