• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»KitKat za svih: popularni proizvod uskoro dobiva svoju vegansku verziju

KitKat za svih: popularni proizvod uskoro dobiva svoju vegansku verziju

Mirjana Bošković Smrekar 19 velj 2021 Novosti Leave a comment

Nestlé je na svojim službenim stranicama objavio kako ljubitelje slatkog koji traže alternative mliječnim proizvodima očekuju veganske KitKat pločice, a ovaj će se proizvod uskoro naći na policama trgovina u Velikoj Britaniji.

Nestléov najnoviji proizvod, KitKat V, izrađen je od 100 % održivog kakaa i certificiran kao veganski proizvod.

Iz Nestléa su otkrili kako je kao zamjena za mlijeko, koje se inače koristi u proizvodnji mliječnih KitKat pločica, korištena formula na bazi riže, a razvoj ovog proizvoda trajao je gotovo dvije godine.

Glavni izazov u stvaranju alternativne čokoladice bio je osiguravanje dobre kombinacije zamjene za mlijeko s kakaom i šećerom kako bi se zadržala kremasta tekstura.

Do sada su za druge slične, nemliječne proizvode, kao što su nemliječni sladoled, krema za kavu te razni napitci, u Nestléu koristili rižu, zob, soju, kokos, grašak i bademe.  

Voditeljica tehnološkog centra za slastičarske proizvode Nestlé u New Yorku, Louise Barrett, osvrnula se na novi proizvod te rekla: „Okus je bio ključni faktor u razvoju biljne čokolade za naš novi veganski KitKat. Upotrijebili smo stručnost u sastojcima te stvorili ukusnu vegansku alternativu našem originalnom čokoladnom KitKatu.“

Fotografija: Nestlé

kit kat nestle novi proizvod slatke vijesti veganska čokolada veganski proizvod 2021-02-19
Tags kit kat nestle novi proizvod slatke vijesti veganska čokolada veganski proizvod

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Pola sata pripreme za pravi čokoladni užitak: danas pripremamo brownie

Sljedeći članak :

Slatka hrvatska baština spojena s osječkom ljubavnom pričom u nesvakidašnjem srednjoškolskom projektu

Povezani članci

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023
Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Mirjana Bošković Smrekar 03 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!