KitKat za svih: popularni proizvod uskoro dobiva svoju vegansku verziju

Nestlé je na svojim službenim stranicama objavio kako ljubitelje slatkog koji traže alternative mliječnim proizvodima očekuju veganske KitKat pločice, a ovaj će se proizvod uskoro naći na policama trgovina u Velikoj Britaniji.

Nestléov najnoviji proizvod, KitKat V, izrađen je od 100 % održivog kakaa i certificiran kao veganski proizvod.

Iz Nestléa su otkrili kako je kao zamjena za mlijeko, koje se inače koristi u proizvodnji mliječnih KitKat pločica, korištena formula na bazi riže, a razvoj ovog proizvoda trajao je gotovo dvije godine.

Glavni izazov u stvaranju alternativne čokoladice bio je osiguravanje dobre kombinacije zamjene za mlijeko s kakaom i šećerom kako bi se zadržala kremasta tekstura.

Do sada su za druge slične, nemliječne proizvode, kao što su nemliječni sladoled, krema za kavu te razni napitci, u Nestléu koristili rižu, zob, soju, kokos, grašak i bademe.  

Voditeljica tehnološkog centra za slastičarske proizvode Nestlé u New Yorku, Louise Barrett, osvrnula se na novi proizvod te rekla: „Okus je bio ključni faktor u razvoju biljne čokolade za naš novi veganski KitKat. Upotrijebili smo stručnost u sastojcima te stvorili ukusnu vegansku alternativu našem originalnom čokoladnom KitKatu.“

Fotografija: Nestlé

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.