• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kinder pingui

Kinder pingui

Slatkopedija 12 sij 2018 Recept dana Leave a comment

Recept za mnogima omiljenu dječju slasticu s nama je podijelila Tamara s bloga What’s for dessert?

Sastojci
Biskvit
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica vode
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 50 g maslaca
Krema
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 360 g kiselog vrhnja
  • 2 vanilin šećera
Glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 50 g maslaca
Priprema
Biskvit

Žumanjke miksajte sa šećerom. Dodajte vodu, prosijano brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo i miksajte dok se sve ne sjedini. Lagano vilicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen četvrtasti lim pa pecite 15 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Preokrenite ga na kuhinjsku krpu, pustite da se ohladi i prerežite na pola. Donju polovicu biskvita vratite u lim za pečenje. Zatim napravite glazuru.

Glazura

Na laganoj vatri uz povremeno miješanje otopite čokoladu sa šećerom i vodom. U otopljenu čokoladu dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi. Zatim napravite kremu.

Krema

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag uz dodatak vanilin šećera. Umiješajte kiselo vrhnje pa polovicu kreme premažite po donjem dijelu biskvita. Po kremi žlicom rasporedite glazuru od čokolade (glazura se taman stigla dovoljno ohladiti dok ste radili kremu). Na glazuru rasporedite ostatak kreme na koju stavite drugu polovicu biskvita. Na vrh opet ide čokoladna glazura.

Glazura

Na laganoj vatri uz povremeno miješanje otopiti čokoladu sa šećerom i vodom. U otopljenu čokoladu dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po biskvitu i stavite kolač preko noći u frižider.

Fotografija: What’s for dessert?

[print_link]

blog kinder pingui recept dana slatki recept tamara what's for dessert 2018-01-12
Tags blog kinder pingui recept dana slatki recept tamara what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Intenzivni tečaj za međunarodnog slastičarskog suca

Sljedeći članak :

Demo master-class pod vodstvom Johana Martina

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!