• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Ovakvo savršenstvo nikad ne odbijamo: pripremite i vi karpati kolač s voćem

Ovakvo savršenstvo nikad ne odbijamo: pripremite i vi karpati kolač s voćem

Slatkopedija 26 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Ovakvo savršenstvo nikad ne odbijamo: pripremite i vi karpati kolač s voćem

Zavirimo ponekad na blog Natašine slastice autorice Nataše Pralice i uvijek nađemo nešto zanimljivo – ovaj put to je karpati kolač s voćem.

Sastojci

Krema

  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 250 g margarina ili maslaca

Tijesto

  • 200 g masti
  • 300 ml vode
  • prstohvat soli
  • 200 g brašna

5 jaja

I još

  • 450-500 g voća po želji (koristila sam šumsko voće)
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • šećer u prahu za posipati

Priprema

Krema

Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko uzavre sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Vratite puding kuhati.

Gotov puding prebacite u drugu zdjelu i pokrijte prozirnom folijom te ga ostavite da se ohladi.

Nakon što se smjesa ohladila, uklonite foliju i izradite mikserom. Dodajte narezan margarin ili maslac sobne temperature. Kremu dobro izmiksajte.

Tijesto

Ovaj dio možete napraviti dok se krema hladi.

U lonac dodajte mast, vodu i prstohvat soli. Stavite kuhati dok ne prokuha i mast se istopi.

Čim sklonite sa strane dodajte brašno i sve pomiješajte kuhačom. Ostavite da se ohladi.

Miksajte i dodajte jedno po jedno jaje.

Lim za pečenje dimenzija 33 x 33 cm po sredini malo pouljite i postavite masni papir. Ulje dodajete da papir ne pleše prilikom razmazivanja.

Pola pripremljenog tijesta rasporedite po masnom papiru.

Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Tijesto će dobilti lijepu boju i podignuti se, to tako treba biti.

Izvadite tijesto iz lima za pečenje i ostavite da se ohladi.

Ponovite postupak s drugim tijestom pa oba tijesta ohladite.

Slaganje

U limu u kojemu ste pekli kore možete započeti slaganje kolača. Bilo bi dobro da je lim dublji, mada se može kao kod mene slagati u plićoj.

Postavite jednu koru i premažite je kremu pa na nju rasporedite voće. Ukoliko je zamrznuto možete ga u tom stanju rasporediti. Preko voća premažite šlag koji ste prethodno izradili.

Postavite drugo tijesto te kolač ostavite u hladnjaku da prenoći.

Prije služenja kolač pospite šećerom u prahu.

Fotografija: Natašine slastice

blog karpati karpati kolač nataša pralica natašine slastice recept dana šumsko voće 2021-08-26
Tags blog karpati karpati kolač nataša pralica natašine slastice recept dana šumsko voće

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Slatkopedija u Parizu: otkrivamo sedam stvari koje ne smijete propustiti u ovom čarobnom gradu

Sljedeći članak :

Za društvo jednakosti – uskoro počinje nacionalno gastro natjecanje „Amorova žlica“

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!