Ovih dana na našem portalu je sve u znaku jeseni pa je i cheesecake čiji smo recept pronašle na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak odjenuo jesensko ruho i to zahvaljujući kestenima koji vladaju ovom slasticom.
Sastojci
Podloga
- 200 g usitnjenih keksa
- 50 g otopljenog maslaca
- 3 žlice zaslađenog pirea od kestena
Krema
- 500 g ABC sira
- 120 g šećera u prahu
- 3 cijela jaja
- 3 žumanjka
- 180 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica arome vanilije
- 2 žlice ruma
- 350 g zaslađenog kesten pirea
Preljev
- 400 g kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera
Priprema
Podloga
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobro promiješajte i dodajte kesten pire.
Dobivenu smjesu dobro promiješajte i utisnite na dno kalupa za pečenje.
Kalup dobro omotajte alu folijom i stavite u dublju posudu za pečenje.
Krema
Mikserom dobro izmiješajte krem sir i šećer te dodajte postepeno jaja lagano miješajući.
Sada ulijte kiselo vrhnje, limunov sok i vaniliju te rum.
Sve dobro izradite mikserom i na kraju dodajte zaslađeni kesten pire.
Smjesu izlijte u kalup za torte preko keksa koji se nalazi u dubljoj posudi te ulijte vruće vode oko kalupa do visine polovice kalupa.
Tortu pecite točno jedan sat i odmah izvadite iz vodene kupke, dobro ohladite i prelijte preljevom od vrhnja.
Preljev
Lagano rukom umutite sve sastojke i prelijte ohlađenu tortu te je ukrasite ako želite prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka