• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Jesenski cheesecake s bundevom

Jesenski cheesecake s bundevom

Slatkopedija 22 lis 2019 Recept dana Leave a comment

Bundeva jučer, bundeva dana – jučer u kuglofu, a danas u jesenskom cheesecakeu koji potpisuje Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup.

Sastojci
Podloga
  • 200 g mljevenih keksa
  • 3 žlice smeđeg šećera (ako želite, možete koristiti i obični bijeli šećer)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 100 g rastopljenog maslaca
Krema
  • 420 g krem sira
  • 2 jaja
  • 2 žlice gustina
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g pirea od bundeve
  • 70 ml vrhnja za šlag
Orasi karamelizirani u medu
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice meda
  • pola žličice cimeta ili nekog drugog začina po želji
  • 1 šalica (velika, ona za čaj) puna oraha (cijelih, ne mljevenih)
Priprema

Bundevu očistite od koštica i ogulite pa ju ispecite u pećnici. Kada se ispeče, moći ćete lako od nje napraviti pire.

Kekse sameljite pa ih pomiješajte sa šećerom, začinima i topljenim maslacem. Smjesu rasporedite u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. Kekse pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 3-4 minute, a onda ih izvadite.

Pripremite kremu. Pomiješajte krem sir, jaja, gustin, cimet, med, vaniliju i pire od bundeve. Dobro izradite mikserom da dobijete jednoličnu smjesu.

Vrhnje za šlag umutite posebno pa zatim umiješajte u kremu.

Kremu izlijte na podlogu od keksa pa pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U međuvremenu pripremite orahe. Maslac istopite na tavici pa ga pomiješajte s medom i cimetom. Dodajte orahe pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri 5-6 minuta. Potrebno je često miješati kako med ne bi zagorio. Orahe stavite na podlogu koju ste obložili papirom za pečenje, rasporedite ih tako da ne budu jedan na drugome i pustite da se potpuno ohlade. Zatim ih rasporedite na ohlađeni kolač i ukrasite ga njima.

Tortu poslužite dobro ohlađenu.

Napomena

Bundevu je dobro ispeći ranije i smanjiti si količinu posla kod ovog kolača. Ja ju ispečem dan-dva ranije, napravim pire koji onda može stajati u hladnjaku i čekati da ga stavite u kolač. Pire od bundeve možete i zamrznuti i onda ga izvaditi iz zamrzivača prije nego što odlučite koristiti ga za kolač.

Fotografije: Strawberry soup

blog bundeva cheesecake jesenski recepti recept dana slatki recept strawberry soup tihana lohinski 2019-10-22
Tags blog bundeva cheesecake jesenski recepti recept dana slatki recept strawberry soup tihana lohinski

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Spojila znanost, umjetnost i tradiciju: Poljakinja pobijedila na Svjetskom natjecanju u dekoriranju torti

Sljedeći članak :

Emi Paliski titula najbolje na natjecanju GATUS

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!