Naša suradnica Marija Herjavić Jerkić donosi nam jednostavne upute za pripremu predivne jestive dekoracije – čokoladnog gnijezda.
Na svom Instagram profilu Marija Herjavić Jerkić objavila je upute za pripremu jednostavnih čokoladnih gnijezda koja bi ovog Uskrsa mogli postati najtraženija čokoladna dekoracija.
Evo kako ih pripremiti – recepta nema, ali priprema je vrlo jednostavna.
Priprema je vrlo jednostavna pa bez problema ova čokoladna gnijezda možete imati na svom uskršnjem stolu.
Čokoladu za kuhanje potrebno je otopiti i zatim pomoću slastičarske vrećice istisnuti na papir za pečenje tako da se prošaraju duguljaste trake.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2023/04/cokoladno_gnijezdo_1-535x800.jpg)
Kada se to osuši skoro do kraja, treba ih pažljivo savinuti oko čaše ili nekog drugog duguljastog predmeta željene širine i dodati čokoladna jaja.
I to je to. Svakako isprobajte ovu jednostavnu dekoraciju i pošaljite nam fotografije svoje izvedbe.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić