• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Imamo pravi recept za slatku subotu: pripremite čokoladnu tortu

Imamo pravi recept za slatku subotu: pripremite čokoladnu tortu

Slatkopedija 18 lip 2022 Recepti Komentari isključeni za Imamo pravi recept za slatku subotu: pripremite čokoladnu tortu

Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina danas s nama dijeli recept za fantastičnu čokoladnu tortu.

Sastojci
Biskviti
  • 6 jaja (odvojeno žumanjci od bjelanjaka)
  • 130 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 rum šećera
  • 50 g oštrog brašna
  • 40 g tamnog kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mlijeka
Krema
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice narančinog soka
  • korica naribane naranče
  • 2 žlice ruma
  • 2 žlice likera od čokolade
Čokoladna glazura
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 3 žlice ulja
Priprema
Biskviti

Žumanjke i šećere mikserom izradite pjenasto. Postepeno dodavajte ostale sastojke, počevši od suhih. Dodajte i mlijeko pa umiješajte prethodno istučen snijeg od bjelanjaka. Od smjese ispecite tri kore na 180 stupnjeva/8minuta, u limu veličine 24 cm, obloženim masnim papirom.

Krema

Vrhnje za šlag zagrite do vrenja pa prelijte preko čokolade koju ste usitnili u posebnoj posudi. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. U otopljenu čokoladu dodajte ostale sastojke i sjedinite ih. Čokoladnu kremu ostavite u hladnjaku na par sati da se u potpunosti ohladi. Hladnu kremu izmiksajte da dobijete pjenastu kremu. Dobivenu kremu podjelite na tri jednaka dijela i njome namažite biskvite. Na tortu sastavite glazuru od čokolade.

Čokoladna glazura

Sjedinite sve sastojke i mješajući otopite ih na laganoj vatri. Glazuru prelite preko torte. Tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati, a nakon toga uživajte u okusu ove ljepotice!

Fotografija: Katarina Paoletić

2022-06-18

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Vodič za izradu sočnog kolača s voćem: evo kako da vam uvijek uspije

Sljedeći članak :

Veliki intervju sa slastičarskim državnim prvakom: „Slastičarstvo je matematika, fizika, kemija i umjetnost u jednom te sve to mora biti u skladu“

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!